MEMURUN GÜNDEMİ GREVLİ GERÇEK BİR TİS! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEMURUN GÜNDEMİ GREVLİ GERÇEK BİR TİS!


 

KESK üyesi memurlardan, Hakem Heyeti’nin zam kararına, “Hakem kurulu kararını tanımıyoruz! Gündemimiz grevli gerçek bir TİS sistemidir!” tepkisi geldi.

SONER AYDIN

Binlerce memurun merakla beklediği haber geldi. Memur maaşları ile memur emeklisi aylıklarına yapılacak zam oranı açıklandı. Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, hükümetin 2020 için yüzde 4+4, 2021 için yüzde 3+3 teklifini onayladı. Ancak Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), beklentinin altındaki zamma tepki gösterdi. KESK Mersin Şubeler Platformu yönetimi, Eğitim-Sen Şubesinde düzenledikleri basın açıklamasına hükümete seslendi. Platform adına bir basın açıklaması yapan KESK Dönem Sözcüsü ve Eğitim-Sen Şube Başkanı Sinan Muşlu, “Hakem kurulu kararını tanımıyoruz! Gündemimiz grevli gerçek bir TİS sistemidir!” dedi.

“KANDIRMACAYA ORTAK OLMADIK”

Hakem Kurulu Heyeti’nin 11 kişiden oluştuğunu ve 7 kişinin cumhurbaşkanı/hükümet tarafından seçildiğini/atandığını söyleyen Muşlu, “Öyle ki, heyette yer alacak akademisyen için konfederasyonların önerdikleri isimlerden kimin olacağına dahi cumhurbaşkanı karar vermektedir. Bu nedenle konfederasyonumuz bu kandırmacaya ortak olmamak için akademisyen önerisinde bulunmamıştır.

Hakem Kurulu’nun oluşturulma biçimi, başvurunun yetkili konfederasyonla sınırlı tutulması, arabulucu bir mekanizma olmasına rağmen aldığı kararların bağlayıcı olması ve bu nedenle toplu sözleşmenin ayrılmaz parçası olan grevin zımnen yasaklanması,  daha önceki alınan kararların niteliği ve adı geçen kimi üyelerin açık tarafgirliği hiçbir biçimde Hakem Heyetinden kamu emekçileri lehine bir kararın çıkmayacağını göstermekteydi” diye konuştu.

“HAKEM KURULU, HÜKÜMETİN EMİRLERİYLE HAREKET EDİYOR”

Hakem Kurulunun hükümetin emirleriyle hareket ettiğini itiraf ettiğini de dile getiren Sinan Muşlu, “KGHK üyesi Hazine ve Maliye Bakanı yardımcısı, uyuşmazlık sürecinden itibaren Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile çalışma yürüttüklerini, son 5 gündür ise Cumhurbaşkanının konuyu yakından takip ettiğini söylemiştir.

Beklenen olmuştur. Yandaş konfederasyonun umut bağladığı Hakem Kurulu hükümetin son teklifi olan 2020 için %4+%4, 2021 için %3+%3 oranını aynen oy çokluğu ile kabul etmiştir!

Hakem Kurulu kararı ile Toplu görüşmeler süreci de dahil son 18 yılın en kötü toplu sözleşme sonucu ortaya çıkmıştır. Hükümetin dikte ettiği karar olduğu gibi esas alınmıştır!

BU KARARI TANIMIYORUZ!

Mevcut TİS sistemi bir kez daha çökmüştür. Hakem Kurulu kararında temel sorunlara (gelir vergisi, ek gösterge, sözleşmelilere kadro , 3600 ek gösterge..vb.) ilişkin hiç bir madde de bir çözüm yoktur.Hakem Kurulu kararıyla kriz emekçilere fatura edilmiştir! Hukuksuz İhraç edilenlerin görevlerine iadesi dahil hiçbir temel sorunun çözülmediği, enflasyonun bile altındaki “artışla” emekçiler açlığa, yoksulluğa mahkum edilmiştir! Mevcut TİS mekanizması ile kamu emekçileri lehine bir adım dahi yol almanın mümkün olmadığı bir kez daha görülmüştür! Hakem Kurulu hükümetin noteridir! Kamu emekçilerinin temel gündemi artık Grevli, gerçek toplu sözleşmenin olduğu yeni bir TİS sistemi ve bunun yasal düzenlemesidir.

“MEMUR-SEN KAMU EMEKÇİLERİNE İHANET ETTİ”

Bu sonucun ortaya çıkmasında her aşamada yandaş konfederasyonun payı ve sorumluluğu vardır. Konfederasyonumuz görüşmelerin ilk günü sonunda kamuoyuna yaptığı açıklamada yandaş Konfederasyonun ‘direndik ancak olmadı, Hakem Kuruluna gidiyoruz’ gibi bir tutuma girerek, topu taca atmak anlamına gelen, sonucunu hükümetin belirlediği kurula başvurabileceğine dikkat çekmiştik. Gerçekleşen de bu olmuştur.

Memur Sen üyesi tüm kamu emekçilerini bu sarı sendika ve konfederasyondan bir an önce ayrılmaya, tepkilerini bu şekliyle ortaya koyma çağırıyoruz. İktidar desteği ve baskı ile üye sayısını arttıran bu konfederasyon yetkili olmuş ve kamu emekçilerine ihanet etmiştir. Çünkü kuruluş amacı budur. İşlevi iktidara hizmet etmektir.

Tek çıkış yolu yetkinin asıl sahiplerinin kamu emekçilerinin ve emekliklerinin ortak sorunları için bir araya gelmesinden, “hak verilmez mücadele ile alınır” ilkesi ile ortak mücadeleyi yükseltmesinden geçmektedir.

Kamu emekçilerinin ortak çıkarları için mücadele eden, bunun için bedeller ödeyen konfederasyonumuz KESK her zaman olduğu gibi bugün de üzerine düşen sorumluluğun gereğini getirmeye hazırdır. Hangi sendikanın üyesi olursa olsun ya da herhangi bir sendikanın üyesi olmasın tüm kamu emekçilerini, bizi yok sayanlara, alay edenlere karşı haklarımızı korumak için omuz omuza mücadele etmeye KESK’te birleşmeye çağırıyoruz” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA