30 AĞUSTOS BAĞIMSIZLIK UMUDU OLDU! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

30 AĞUSTOS BAĞIMSIZLIK UMUDU OLDU!


 

Haber Merkezi

 

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı yaptığı yazılı açıklama ile kutladı.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, ulusumuzun özgürlüğü ve bağımsızlığı için emperyalist güçlere karşı 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlatmış olduğu milli mücadelenin, 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da yapılan Başkumandanlık Meydan Muharebesi’yle birlikte zaferle sonuçlandığını söyleyen Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “30 Ağustos; emperyalist güçlerin postalı altında ezilmemektir, emperyalizme tokat günüdür, emperyalizmin hüsrana uğradığı gündür, özgürlük günüdür. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının dünyaya önemli bir mesaj verdiği 30 Ağustos Zaferi, mazlum ve tutsak devletlerin özgürlük ve bağımsızlık umudu olmuştur” diye konuştu.

Emperyalist güçlerin laik Türkiye Cumhuriyetimizi yıpratma, güçsüzleştirme ve bölme çabalarının, dün olduğu gibi bugün de devam ettiğini belirten Yeşilboğaz, “ Emperyalizmi en büyük düşman olarak niteleyen Mustafa Kemal Atatürk’ün, laik, demokratik, özgür ve bağımsız Türkiye kazanımlarına sahip çıkmak, hepimizin vatandaşlık görevidir. Bizler millet olarak el ele, omuz omuza vererek, önderimiz Atatürk’ten aldığımız güçle, O’nun verdiği mücadeleyi her koşulda yılmadan sürdüreceğiz. Gelecek nesillere daha adaletli, barışçıl ve özgür bir Türkiye bırakma mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz.

Bu vesileyle, ulusumuzun, Mersin halkının ve meslektaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, başta büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla ve şükranla anıyorum” ifadesini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA