27 BİN TON BUĞDAY İTHALATINDA SAHTE BELGE İDDİASI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

27 BİN TON BUĞDAY İTHALATINDA SAHTE BELGE İDDİASI!


 

Sahte belge ile Mersin Limanı’na gemiyle getirilen 27 bin ton buğday, yediemin olarak bir antrepoda tutulurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Edinilen bilgiye göre, 29 Ocak tarihinde Ukrayna'dan gemiye yüklenen 27 bin ton buğday, şubat başında Tunus'a ulaştı. Tunus devlet kurumlarınca yapılan analizlerde, buğdayın gıdalık kullanıma uygun olmadığı belirlenerek ülkeye girişine izin verilmedi.

Satıcı firma bu kez aynı yükü, iştiraki olan bir tarım firması aracılığı ile Türkiye'ye sokmak üzere gemiyle Mersin Limanı'na yönlendirdi. Gemi Mersin Limanı'na ulaştığında, olay, Gümrük Müdürlüğü ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin dikkatinden kaçmadı. 27 bin ton buğday, yediemin olarak bir antrepoda tutulurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığının, Ukrayna Devlet Gıda Güvenliği ve Tüketicinin Korunması Servisi ile yaptığı ilk yazışmada, Türkiye için düzenlenen 'bitki sağlık sertifikası'nın sahte olduğu, Tunus için düzenlenen evrakın ise doğru olduğu bildirildi. Ukrayna'dan gelen ikinci bir yazıda ise her iki belgenin de geçersiz olduğu ifade edildi.

Gelişmeler üzerine Cumhuriyet Savcılığınca başlatılan soruşturmanın sürdüğü, buğdayların ise soruşturma sonuçlanıncaya kadar antrepoda yediemin olarak tutulacağı kaydedildi. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA