SARIULAK ZEYTİNİ DÜNYAYA TANITILACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SARIULAK ZEYTİNİ DÜNYAYA TANITILACAK


 

Tarsus’ta, ‘sarıulak’ zeytininin tanıtımı için toplantı gerçekleştirildi. Tarsus Zeytin Platformu tarafından düzenlenen toplantıda ‘sarıulak’ zeytininin daha geniş kitlelere ulaşması için fikir alış verişinde bulunuldu.

GİZEM EKİCİ

Tarsus Zeytin Platformu, Tarsus Sarıulak Slowfood ekibinin katılımıyla Borsa Başkanlık Toplantı salonunda toplandı. Tarsus Ticaret Borsası'nın sekretaryasını yaptığı toplantı, Borsa Başkanı Murat Kaya'nın Başkanlığında, Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Ali Erhan Okyay, Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarım Daire Başkanı Serdal Gökçek, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hayri Erdoğan, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Fuat Togo, Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitü Müdürlüğü Üretim ve İşletme Bölümünden Ziraat Y. Mühendisi Cengiz Türkay'ın hazır bulunduğu Tarsus Zeytin Platformu toplantısının konukları Mersin Kent Konseyi - Tarsus Slowfood Lideri Yasmina Lokmanoğlu oldu.

 

“BİRLİKTE HAREKET ETMELİYİZ”

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, toplantıda yaptığı konuşmada, sarıulak zeytininin marka değerinin anlaşılması için beraberlik içerisinde hareket edilmesi gerektiğini ve zeytinin tanınırlılığını arttırmak için yapılacak projelere destek verilmesinin önemli olduğunu belirtti.

Kaya, toplantının içeriğini oluşturan gündemlerin Tarsus için, markalaşma noktasında önemli bir basamak olduğuna dikkat çektiği açılış konuşmasında Tarsus Sarıulak zeytinin coğrafi işaretinin ve marka değerinin anlaşılması noktasında birlikteliğin ve beraber hareket etmenin önemine değindi.

 

DENETİMLER İLE SAHİP ÇIKILACAK

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hayri Erdoğan da, toplantıda bu hasat döneminde Sarıulağı ayrıcı unsurlara daha çok dikkat edilmesi gerektiğine değinerek, belediye ile işbirliği içerinde Tarsus Sarıulak Zeytininin hasat sonrası satışlarında denetim mekanizmasını kullanarak coğrafi işaretli Tarsus Sarıulak zeytinine sahip çıkılmasını, üretici ile satış yapanları bu konuda bilinçlendirici çalışmaları yürütmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı ise, üretici merkezli bir kuruluş olarak Tarsus Sarıulak zeytin yetiştiricisi üreticilerin Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kayıtlarında sağlayacakları Tarsus Sarıulak zeytin ürününü belirlemede yardımcı olacaklarını, coğrafi işaretli ürünün avantajlarını bilinçlendirmek için yapılacak faaliyetlere destek olacaklarını ifade etti. Avcı, zeytin üreticilerinin bilinçlendirilmesi gerektiğine dikkati çekti.

 

COĞRAFİ İŞARETLİ OLMASININ AVANTAJLARI KULLANILACAK

Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Ali Erhan Okyay da ürünün coğrafi işaretli olmasının avantajlarını kullanarak tanıtım çalışmalarının artırılmasının önemine vurgu yaptı. Okyay, yapılacak çalışmalar kapsamında değerli bir ürünün coğrafi işaretini olmasının avantajlarını kullanarak gerek Tarsus Sarıulak Zeytininin tanıtımına ve gerek Tarsus Sarıulak Zeytin Yağının tanıtımında, belediye olarak çalışmalara destek vereceklerini, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile kurulacak işbirliği sayesinde coğrafi işaretli Tarsus Sarıulak zeytinine sahip çıkarken yağının da korunmasına destek olacaklarını ifade etti.

Mersin Büyükşehir Tarım Daire Başkanı Serdar Gökçek de, platformun toplantısına ilk defa katıldığını ifade ederek yapılan çalışmaların Tarsus'un zenginliğini ortaya çıkardığını , Büyükşehir belediyesi olarak Tarsus Sarıulak Zeytin Fidanı üretiminde Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitü Müdürlüğü ile işbirliği kurularak fidan üretiminin artırılmasına, dağıtılmasına destek verecek faaliyetlerde bulunabileceklerini, coğrafi işaretli sarıulağın tanıtımında, kullanılmasında kooperatifler aracılığı ile pazarlanmasında gerekli işlemleri başlatabileceklerini söyledi.

 

TARSUS SARIULAK SLOWFOOD İŞ BAŞINDA

Toplantıda, Mersin Kent Konseyi - Tarsus Slowfood Lideri Yasmina Lokmanoğlu Tarsus Sarıulak Zeytini ve yağı için hazırladıkları hareketlilik planından bahsederek planlarını anlattı.

Tarsus’u en doğru şekilde yansıtacak, Tarsus'un üretim potansiyelini arttıracak, istihdam yaratacak, Tarsus'a enerji ve motivasyon kazandıracak daha dinamik bir Tarsus için el birliği ile çalışmalara devam edileceği mesajı verilirken toplantı, Tarsus Slowfood Lideri Yasmina Lokmanoğlu'nun Tarsus Sarıulak Slowfood için başlatmayı hedefledikleri sunumun ardına son buldu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA