GİRİŞİMCİ 16 KADINA 25 BİN LİRA KREDİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GİRİŞİMCİ 16 KADINA 25 BİN LİRA KREDİ!


 

Akdeniz’de; farklı yaş ve meslek gruplarından girişimci 16 kadına, toplamda 25 bin lira tutarında kredi desteği sağlandı.

Haber Merkezi

 

Akdeniz Belediyesi ile Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) arasında, Vakfı'nın Ağustos ayı içerisinde imzalanan protokolle 16 girişimci kadına toplam 25 bin lira tutarında kredi sağlandı. Kadınlar, kredilerini Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak'ın elinden aldı. Belediye Başkanlık makamında gerçekleşen mikrokredi dağıtım törenine, Başkan M. Mustafa Gültak’ın, kredi alacak olan kadınlar ve, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) Mersin Şubesi yetkilileri katıldı.

 

“KADININ TOPLUMSAL STATÜSÜNÜ YÜKSELTMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

Törende bir konuşma yapan Başkan Gültak, kadınların, toplumsal hayata katılması, statülerinin iyileştirilmesi ve istihdama kazandırılmasına büyük önem verdiklerini vurguladı, bu anlamda iş kurmak veya meslek sahibi olmak isteyen kadınlar için ekonomik, sosyal ve kültürel projelere büyük değer verdiklerini belirtti. Belediyeye bağlı mahalle evlerinde verilen farklı alanlardaki mesleki kurslar ve eğitimlerle de bu ihtiyacı bir nebze karşılamaya çalıştıklarını söyleyen Başkan Gültak, “Kadınlarımız, yeteneklerini ortaya koyarak ailelerine, çocuklarına ve topluma bir katma değer sağlıyorlar. Onların bu mücadelesini küçümseyemezdik. Bu nedenle mikrokredi sağlayan vakıf yetkilileriyle protokol imzaladık.  Bu yöndeki projelerimiz devam edecek. Bugün burada kredilerini alan kadınlar için belediyemizin diğer imkânlarını da sunacağız ki daha çok motive olsunlar, daha çok çalışıp üretsinler, aileleri ve topluma katkıları artsın. Kadınlarımızın ve gençlerimizin her zaman yanında olacağız” dedi.

 

BAŞARI YEMİNİ ETTİLER

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, konuşmasından sonra farklı yaş gruplarından girişimci 16 kadına; TİSVA Mersin Şubesi ile imzalanan protokol gereği, toplamda 25 bin lira tutarındaki kredilerini tek tek teslim etti. Başkanlık makamındaki tören, kredi alan kadınların hep birlikte başarı yeminini okumasından sonra sona erdi. Öte yandan mikro kredi alan 25 kadın; Başkan Gültak’ın talimatıyla, belediyenin düzenlediği günübirlik Gaziantep gezisine katılma fırsatı da yakaladı.

Mikrokredi Projesi: TİSVA tarafından sağlanan mikro kredi desteği; dar gelirli ev kadınlarına yönelik olarak, 46 haftada geri ödenmek üzere 3 günlük bir eğitimden sonra sağlanıyor. Bu krediden faydalanmak isteyen girişimci kadınların, Akdeniz Belediye binasında bulunan Mikrokredi Ofisi’ne başvurması gerekiyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA