EĞRİÇAM MAHALLESİ’NDE KENTSEL DÖNÜŞÜM ATAĞI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

EĞRİÇAM MAHALLESİ’NDE KENTSEL DÖNÜŞÜM ATAĞI


 

Yenişehir Belediyesi, kentsel dönüşüm kapsamına alınan Eğriçam Mahallesi sakinlerinin yaklaşık 10 yıldır yaşadığı belirsizliği ortadan kaldırmak için çalışmalarını hızlandırdı.

Kentsel dönüşüm projesinin daha hızlı yürümesi, vatandaşla daha iyi iletişim kurulması için belediye bünyesinde bir şirket kuruldu. Bundan sonraki süreçte kentsel dönüşümle ilgili işlemler bu şirket üzerinden yürüyecek, şirket Eğriçam Mahallesi’nde ofis açarak süreci vatandaşlarla birlikte yürütecek.

Eğriçam Mahallesi’nden bir grup esnafla çalışma ofisinde görüşen Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit,  “O bölgede vatandaşımızın eli 10 yıldır bağlandı. Vatandaş önünü göremiyor. Ne evini satabildi, ne tadilat yapabildi.  Bu sorumlulukla hareket ediyoruz. Burada kentsel dönüşümü özel sektörün yapmasını beklersek bir 5 yıl daha bekleriz. Bu noktada belediye elini taşın altına koyacak. Burada belediye olarak bir risk almaya karar verdik. 1 milyon metrekarelik inşaat alanı var. Böyle bir riski herkes alamaz. Herkesten böyle bir risk almasını bekleyemezsiniz. Ama biz belediyeyiz. Halkın çıkarı için bu riski almak zorundayız. Bu işin matematiği neyi gerektiriyorsa onu yapacağız. Piyasa şartları zor. Ama vatandaşın sorununu da çözmek zorundayız” dedi.

 

MAHALLELİ GÖNÜLLÜ OLMALI

Eğriçam Mahallesi’ndeki soruna hassasiyetle yaklaştıklarını,  gelir gelmez ele aldıkları dosyaların başında Eğriçam dosyasının geldiğini ifade eden Başkan Abdullah Özyiğit,  “Burada mahallelinin gönüllü olması önemli. Kentsel dönüşümle ilgili bir şirket kurduk. Yönetim Kurulu’nu oluşturduk. Bu şirket neyin yapılıp neyin yapılmayacağını inceleyecek ve en kısa zamanda vatandaşın sorularına yanıt verecek” ifadelerini kullandı.

 

“MODEL KENT ORTAYA ÇIKACAK”

Eğriçam Mahallesi’nde sadece bir kentsel dönüşüm projesi yapmayacaklarını belirten Başkan Özyiğit,  “İşin boyutu büyük. Amacımız orayı yapmak ama aynı zamanda kentsel dönüşüm projesini bir adım ileri götürmek istiyoruz. Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanıldığı, parklarıyla, yeşil alanlarıyla, düzeniyle, konforuyla yeni bir kent oluşturmak istiyoruz. Sadece Mersin’e değil Türkiye’ye model olabilecek bir kent ortaya çıkaracağız” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA