TOPLU TAŞIMA ARAÇLARININ KONTROLLERİ SIKLAŞTIRILDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TOPLU TAŞIMA ARAÇLARININ KONTROLLERİ SIKLAŞTIRILDI


 

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, kooperatiflere bağlı toplu taşıma araçlarındaki klima denetimi ve rutin kontrollerini sıklaştırdı.

Haber Merkezi

Mersin’de sıcakların yoğun olarak hissedildiği yaz günlerinde vatandaşların toplu taşıma araçlarındaki konforlu ulaşımını ve güvenliğini sağlamak amacıyla rutin kontrollerini sıklaştıran Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’na bağlı Trafik Denetleme Zabıta Şube Müdürlüğü ekipleri, denetimlerine devam ediyor. Sabit ekipler, şehrin birçok noktasındaki duraklarda kontrollerini sürdürürken, “hareketli uygulama” ile seyir halindeki ekipler, kooperatiflere bağlı toplu taşıma araçlarını denetliyor.

ZABITA EKİPLERİNDEN SIKI DENETİM

Sıcakların hissedilmeye başlandığı Mayıs ayından itibaren Mersin’de toplu taşıma araçlarında klimaların kullanılmasıyla birlikte Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların mağduriyet yaşamaması için sürekli ve rutin denetimlerini arttırarak sürdürüyor.

Farklı noktalarla birlikte Yaşat İşhanı Durağı’nda da kooperatiflere bağlı toplu taşıma araçlarında klimalar üzerinde hassas bir denetim gerçekleştiren ekipler, klima denetiminin yanı sıra şoförlerin kılık-kıyafeti, araç temizliği, abartılı ve orijinal olmayan araç aksesuarlarının denetimini yaptı. Ekipler, kusurlu tespit ettikleri noktalarda araç sürücülerine işlem gerçekleştirdi.

 

“HAREKETLİ UYGULAMA” İLE SEYİR HALİNDE DE DENETİMLER SÜRÜYOR

Ekipler, “hareketli uygulama” ile kooperatiflere bağlı toplu taşıma araçlarının seyir halindeki denetimlerini de sıklaştırdı. Mobil ekipler, seyir halinde açık kapı ile ulaşım sağlayan toplu taşıma araçlarını durdurup, gerekli işlemleri gerçekleştirirken, seyir halinde telefon kullanımı, kırmızı ışık ihlali ve gereksiz klakson kullanımı noktasında da detaylı denetimlerini sürdürüyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA