“KADIN DÜŞMANI POLİTİKALARA KARŞIYIZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“KADIN DÜŞMANI POLİTİKALARA KARŞIYIZ”


 

Mersin’de kadınlar, Emine Bulut başta olmak üzere yaşanan tüm kadın cinayetlerini düzenledikleri basın açıklaması ile protesto etti.

HEDİYE EROĞLU

 

Kırıkkale'de eski eşi Fedai Varan tarafından 10 yaşındaki küçük kızının yanında vahşice öldürülen Emine Bulut cinayeti ülke genelinde olduğu gibi Mersin’de çeşitli etkinliklerle protesto edildi.

Mersin Kadın Platformu öncülüğünde yapılan basın açıklaması ile kadın cinayetlerine karşı harekete geçilmesi için çağrı yapıldı.

Akşam saatlerinde Yenişehir ilçesinde GMK Bulvarı üzeri Pozcu İş Bankası önünde buluşan kadınlar, sloganlar atarak cinayeti protesto etti.

 

“EMİNE BULUT’U ÖLDÜREN DÜZEN ARTIK YERLE BİR OLACAKTIR”

Grup adına açıklama yapan Zübeyde Akpınar, “Bu ülkede kadın katliamı var. Bu ülkede kadınlar erkekler tarafından her gün, herkesin gözleri önünde sistemli olarak öldürüyor.

Ama kadınlar ölmek istemiyor! Bizler yaşamı istiyoruz!” dedi.

Emine Bulut’un herkesin gözleri önünde öldüğünü söyleyen Akpınar, son sözünün “Ölmek istemiyorum” olduğunu hatırlattı.“Bir kadın katledilirken son sözü ‘ölmek istemiyorum’ ise, bugün burada bu saatte Mersin’de yan yana gelmişsek ve dişlerimiz kenetli, yumruklarımız sıkılmışsa bu yan yana geliş bir öfke çığlığı olacak ve Emine Bulut’u öldüren düzen artık yerle bir olacaktır. Sözlerimizi isyanımızla birleştirip, öfkemizi mücadeleye dönüştüreceğiz.

 

“EMİNE BULUT’UN KATLİNDE KİMLERİN ELİ VAR BİLİYORUZ”

Emine bulut’un katlinde kimlerin eli var biliyoruz. Emine Bulut’u kim öldürdü biliyoruz!

Kadınların yıllarca mücadele ederek kazandığı hakları yok etmeye çalışan, İstanbul Sözleşmesini kasti olarak uygulanmayan, hayat kurtaran 6284 sayılı yasayı tartıştıran, kadınları evliliğe mahkum etmeyi amaçlayan, nafaka hakkını kısıtlamak için kanun metinleri yazan kadın düşmanı erkek iktidar tutuyor bir ucundan;

Kadına Yönelik Şiddeti engelleyen 6284 sayılı yasayı ve İstanbul Sözleşmesi’ni hedef alan yayınlar yapan yandaş basın var bir ucunda. Aile Hukuku alanında zorunlu arabuluculuğun yasalaştırılmaya çalışıldığı bir ortamda; kadına yönelik şiddet dosyalarını uzlaştırmaya sevk eden, kadın cinayeti davalarında “bana hakaret etti o yüzden öldürdüm, aşırı seviyordum öldürdüm” diyen erkeklerin yalanına tahrik indirimi ile prim veren, mahkeme salonlarında giyilen takım elbiselere kıyamayan, ‘iyi hal indirimlerini’ esirgemeyen erkek yargı var diğer ucunda.

 

“ANNE LÜTFEN ÖLME" DİYEN O KÜÇÜK KIZA BORÇLUYUZ”

2019 Temmuz ayında 31 kadın öldürüldü. Yani her gün bir kadın erkekler tarafından öldürüldü. Daha dün sabah Konya'da Tuba Erkol 20 yerinden bıçaklayarak öldürüldü katil Bekir ERKOL tarafından. Tuba Erkol’un 9 yaşındaki kızı ise ‘Annemsiz uyuyamam ki. Onsuz nasıl yatarım?’ diyordu. Tıpkı Emine Bulut’un küçük kızının ‘anne ölme’ dediği gibi.

Artık bir şeyler değişecek. Annelerinin başında çığlık atan küçük kız çocuklarına bir söz veriyoruz. Kanlar içindeki annesine ‘anne lütfen ölme’ diyen o küçük kıza borçluyuz. Kadın erkek eşitliğinin sağlandığı, kadına yönelik şiddetin son bulduğu bir hayatı borçluyuz bu kız çocuklarına.

 

“SUSMAYA HİÇ NİYETİMİZ YOK!”

Kamusal alanları, kentlerimizi, yaşam alanlarımızı, hayatlarımızı elimizden almaya, bizleri eve hapsetmeye çalışanlara, Ceza Kanunu ve Medeni Kanun’da bin bir emek ve mücadeleyle elde ettiğimiz kazanımlarımızın geriletilmesine, 6284 sayılı ailenin korunması ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi yasasını aileyi dağıttığı, erkeği mağdur ettiği gerekçesiyle değiştirmek isteyenlere, haksız tahrik indirimlerine hız kesmeden devam eden eril yargı mekanizmasına ve yaşam tarzı bahanesiyle kadın cinayetlerini meşru gösterenlere, bizi babayla kocayla tanımlayanlara, işsiz bırakıp itaate zorlayanlara, nafaka hakkımıza göz dikip bizi şiddet gördüğümüz, mutsuz olduğumuz aile düzeni içine sıkıştırmaya çalışanlara susmaya hiç niyetimiz yok! Ve buradan haykırıyoruz; Artık bir kişi daha eksilmeyeceğiz. Ölmeyi değil, hayatı istiyoruz! Öfkemizle, isyanımızla, mücadelemizle cinayeti değil boşanmaları engellemeye çalışan kadın düşmanı politikalara karşı duracağız.

Kadınların bu ülkede can güvenliği sorunu varken bizler yaşam hakkımız için sokaklarda, meydanlarda, adliye koridorlarında olmaya devam edeceğiz. ‘İtaat değil, isyan ediyoruz, ölmek İstemiyoruz’ diyerek ‘Bir kişi daha eksilmeyeceğiz’ diyerek kadın dayanışmasını ve mücadelemizi yükselteceğiz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA