“ŞİDDET HER YERDE ÇÖZÜM MECLİSTE” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ŞİDDET HER YERDE ÇÖZÜM MECLİSTE”


 

Emine Bulut cinayetine CHP’den ülke çapından tepki geldi. Mersin’de de CHP’liler; “Korkmayacağız, yılmayacağız, susmayacağız” ve “Şiddet her yerde çözüm mecliste” sloganları ile hükümete seslendi.

GİZEM EKİCİ

 

Kırıkkale'de Emine Bulut'un eski kocası tarafından kızının gözleri önünde öldürülmesi yurt genelinde binlerce kadını sokağa döktü. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları öncülüğünde Emine Bulut cinayetiyle ilgili olarak 81 ilde eş zamanlı olarak basın açıklaması yapıldı. Mersin’de de Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayında gerçekleşen basın açıklamasına;  Milletvekilleri Cengiz Gökçel ve Alpay Antmen ile Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Kadın Kolları Başkanı Pakize Esen, Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz, Gençlik Kolları İl Başkanımız Ethem Güzel, ilçe başkanları, il ve ilçe yöneticileri ile vatandaşlar katıldı.

Kadına ve çocuğa yönelik şiddetin kınandığı açıklamayı Kadın Kolları Başkanı Pakize Esenyaptı. Esen, “Kahrolduk, mahvolduk. Yine bir kadın eski eşi tarafından öldürüldü, hem de çocuğunun gözleri önünde. ‘Ölmek istemiyorum’ diye feryat eden Emine Bulut eski eşi tarafından öldürüldü. Türkiye’de kadın olmanın ne kadar zor olduğunu her gün onlarca korkunç örneklerle tanık oluyoruz. Her gün onlarca kız kardeşimiz erkek şiddetine maruz kalıyor. Yetmiyor kadının ceza alması için mücadele etmemiz gerekiyor. Çünkü bu ülkede kadın katili erkeklerin ceza alması için mücadele etmesi gerekiyor. Çünkü bu ülkede adalette erkek. Bilinsin ki; kimse bu cinayetten kendini aklayamaz. Kadın düşmanı politikalarla her gün karşımıza çıkanlar hakim karşısına jilet gibi takım elbisesi ile çıktığı için kadın katillerine iyi hal indirim uygulayanlar, 4 yıldır yürürlükte olan ancak uygulanamayan İstanbul Sözleşmesi’nin gereğini yerine getiremeyenler, kadınları bu erkek şiddetinden korumaya odaklanmak yerine; ‘ne yapar ne ederiz de boşanmalarını engelleriz’ diye meclis komisyonu kuranlar, boşanmayı tabulaştıranlar, nafaka hakkına saldıranlar, yıllar süren mücadelelerle kazandığımız her hakkımızı elimizden almaya çalışanlar, kadınları koruyamayan, haklarımıza saldıranlar bu cinayete ortaktır. Yetmedi mi artık bu kadar kadının ölmesi? Yetmedi mi artık çocuğun annesiz kalması. Biz bu ülkenin erkek adaletine dayanamıyoruz. ‘Bir kişi daha eksilmeyeceğiz’ dedikçe onlarca eksiliyoruz. 2019’da erkekler tarafından katledilen 223 kadında da ‘ölmek istemiyorum’ diye haykırdı ama hiçbirini duyamadık. Neden kadın cinayetlerine, kadına şiddete son veremiyoruz? Caydırıcı ve uygulamacı cezalar gelmediği sürece kadın cinayetlerini önlemek üzere konulan 6284 sayılı koruma kanunu ve İstanbul Sözleşmesi tam olarak uygulanamadığı, katil erkeklere ödül gibi dağıtılan indirimlere bir son verilmediği müddetçe bu zulüm bitmeyecek.

Emine Bulut; bir tane değil, bir kez değil, tesadüfi değil, bunu aklımızda tutmalıyız. Biz iyi hal, tahrik indirimleri istemiyoruz. Ölmek istemiyoruz. Bu vahşete karşı sessiz kalmıyoruz, kalmayacağız. Alışmayacağız. Susmayacağız. Bizler kadınlar ölmesin diye müaadele etmeye devam edeceğiz. Bu zalimlere karşı birlik olacağız. Bu ülkede anneler ölmeyecek, çocuklar ağlamayacak” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA