“BU KENTİ RANTA VE SERMAYEYE TESLİM ETMEYECEĞİZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“BU KENTİ RANTA VE SERMAYEYE TESLİM ETMEYECEĞİZ”


 

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, çok önemli bir çalıştay düzenlediklerini belirterek, “Halkımın bunu bilmesini istiyorum; Bu kenti ranta ve sermayeye teslim etmeyeceğiz” dedi.

Haber Merkezi

 

Tarsus Belediyesi tarafından meclis üyelerine yönelik bilgilendirme ve stratejik plan çalıştayı düzenlendi. Bir otel toplantı salonunda gerçekleştirilen çalıştaya Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan , Başkan Yardımcıları  Ünzile Kuru, Serap Kurtcu,  Füsun Kaleli  Ali Dinsever, Ali Erhan Okyay ile Abdulkerim Özkul Ve çok sayıda meclis üyesi katıldı. Program, saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Maliye Bakanlığı eski Uzman Denetçi Hüseyin Soylu tarafından “Meclis üyeleri yetki ve sorumlukları” ile “2020-2024 stratejik plan” hakkında  katılımcılara  bilgiler aktarıldı. Çalıştayda yetki,  görev, hak ve sorumluluklar, karar alma, alım, satım, tahsis ve belediye meclisi çalışma yönetmeliği konuları hakkında meclis üyelerine bilgiler verilirken ,Uzman Denetçi Soylu mecliste alınan kararların net olmasını ve okuyucunun bu kararları okurken anlaması gerektiğini belirtti. Bunun yanı sıra programda,  “Şeffaf Belediyecilik” anlayışını da  değinirken , alınan encümen kararların kamuoyuna duyurulması gerektiği ifade edildi.

Programda katılımcılara seslenen  Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, el birliğiyle yaşanabilir kent yaratmak amacında olduklarını belirterek, “Önümüzdeki bu 5 yıllık süreçte yapacağımız tüm çalışmalarımızı halkımızla paylaşacağız. Türkiye’de belki hiçbir belediyenin yapamadığını yaptık. Göreve geldiğimiz andan itibaren şehrimizin köy ve mahallerini ziyaret halkımızın sorunlarını dinledik. Bu süreçte hedefimiz üreten, eğiten, sağlıklı ve kültürlü bir Tarsus olup, sürdürebilir ve adil bir kent yaratmak sadece ortak akılla başarabiliriz. Halkımın bunu bilmesi istiyorum; Bu kenti rant ve sermayeye teslim etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bozdoğan konuşmasında son olarak geçen günlerde bir gazetecinin çalıştayı eleştirmesi üzerine konuyla ilgili sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Burada çok ciddi bir çalıştay yapıyoruz .Meclis üyelerimize yazıklar olsun diye başlık atıyorlar. Çalıştay programımızın masrafları biz karşılıyoruz ve yüksek rakamlarda değil. Ancak , bu arkadaşlar daha önceki yönetimin İspanya’daki gezileri esnasında harcadıkları yüksek rakamlardan bahsetmiyor. Sizler bu kentin meclis üyelerine bunu söyleme hakkınız olmadığı gibi “”Yazıklar olsun sözünü söyleme sıfatınızda yok. Ve siz bunu yaparken aynı zamanda bu hakareti halkımıza da söylemiş oluyorsunuz”

Programın sonunda başkan yardımcıları Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan adına meclis üyelerine plaket takdim etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA