LİMONU STRES VURDU! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

LİMONU STRES VURDU!


 

Hasada hazırlanan limonun başkenti Mersin’de çiçek döneminde girdiği stres nedeniyle ağaçlarda döküm yaşanan limonda yüzde 30’u aşkın rekolte düşüşü bekleniyor!

HEDİYE EROĞLU

Mersin’de limon hasadına hazırlanan çiftçiler zor günler geçiriyor. Hasada hazırlanan limonun başkenti Mersin’de çiçek döneminde girdiği stres nedeniyle ağaçlarda döküm yaşanan limonda yüzde 30’u aşkın rekolte düşüşü bekleniyor!

Mersin Ziraat Odası Başkanı Mahmut Sakallı, iklim koşulları, dengesiz mevsimsel hareketler nedeniyle limonda kötü bir yıl yaşandığını açıkladı.

Kötü giden hava şartları nedeniyle çiçek döneminde limon ağaçlarının stresten dolayı döküm yaptığını bildiren Sakallı, meyve tutumu zayıf kaldığı için rekolte kaybının söz konusu olduğunu açıkladı.


“FİYATLAR DA OLUMSUZ ETKİLENECEK”

Limonun girdiği stres yüzünden yaşanan döküm sonrası yüzde 30’u aşkın rekolte kaybı beklediklerini ifade eden Sakallı, geçen yıl 800 bin ton civarında ürün elde edildiğini ancak bu yıl bu rakamın 600 bin tonunun altına düşebileceğini kaydetti.   

“Anormal bir düşüş bekliyoruz” diyen Sakallı, rekolte kaybının fiyatları da olumsuz etkileyeceğini kaydetti.

Geçen yıl iyi bir sezon geçirmelerine karşın bu yıl büyük kayıplar yaşanacağını aktaran Sakallı, limonun bölgenin en önemli geçim kaynaklarından biri olduğunu, yaşanacak olumsuzluğun pek çok sektörü etkileyebileceğini kaydetti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA