DAİRE SAYISINDA MERSİN 26. SIRADA | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DAİRE SAYISINDA MERSİN 26. SIRADA


 

Haber Merkezi

TÜİK Adana Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Yapı İzin İstatistikleri, Ocak-Haziran, 2019 sonuçları değerlendirildi.

Yapılan değerlendirmede, Belediyeler tarafından verilen yapı ruhsatlarının 2019 yılının ilk altı ayında bir önceki yıla göre bina sayısının yüzde 60, yüzölçümünün yüzde 60,1, değerinin %50, daire sayısının yüzde 66,3 azaldığı bildirildi.

Yapıların toplam yüzölçümü 30,5 milyon metrekare iken bunun 13,6 milyon metrekaresi konut, 11,7 milyon metrekaresi konut dışı ve 5,2 milyon metrekaresi ise ortak kullanım alanı olarak belirtildi. Yapıların toplam yüzölçümüne göre 4,9 milyon metrekare ile İstanbul'un en yüksek paya sahip olduğu, İstanbul'u, 2,2 milyon metrekare ile Konya, 2 milyon metrekare ile Ankara illerinin izlediği bildirildi. Yüzölçümü en düşük olan illerin sırasıyla Karabük, Iğdır ve Ardahan olduğu belirtildi.

DAİRE SAYILARINA GÖRE MERSİN 26. SIRADA YER ALDI

Daire sayılarına göre, İstanbul 20 bin 712 adet ile en yüksek paya sahip olduğu, İstanbul'u 7 bin 380 adet ile Konya ve 5 bin 889 adet ile Ankara illeri izlediği bildirildi. Daire sayısı en az olan iller sırası ile Karabük, Ardahan ve Iğdır olduğu belirtildi. Daire sayılarına göre, Adana 2 bin 516 adet ile 13. sırada yer alırken, Mersin ise bin 430 adet ile 26. sırada yer aldığı bildirildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA