3. OSB’DE ÜST YAPI İNŞAATI İÇİN GÜN SAYILIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

3. OSB’DE ÜST YAPI İNŞAATI İÇİN GÜN SAYILIYOR


 

Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) 3. Bölge’de alt yapı çalışmalarının yüzde 80’i tamamlandı. Yaklaşık bir 1,5 aylık bir süreçte alt yapı çalışmalarının bitirilerek üst yapı çalışmalarına başlanacağı açıklandı.

Haber Merkezi

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Mersin’e gelen TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde incelemelerde bulundu. Lütfi Elvan’a ziyaretleri sırasında Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Milletvekili Hacı Özkan, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Sabri Tekli, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan, AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik ve sanayiciler eşlik etti.

MTOSB Genişleme Alanı'nda yapımı devam eden 3. Organize Sanayi Bölgesi’nde incelemelerde bulunarak açıklamalarda bulunan Elvan, “Aşağı yukarı yüzde 80 seviyesinde alt yapı tamamlanmış durumda. Elektrik alt yapısı, kanalizasyon, içme suyu, doğalgaz hattı, bunların tamamı tamamlanma aşamasına gelmiş. Yaklaşık 2 aylık bir süre içerisinde de alt yapı bitecek ve üst yapıya geçecekler. Diğer taraftan yatırım alanları tahsis edilen yatırımcılarımızın bazıları yatırımlarına başlamışlar. Onları da yerinde gördük. Ben Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Sabri Tekli’ye çok teşekkür etmek istiyorum. 3. Organize Sanayi Bölgesi'ni aktif hale getirebilecek konuma geldi. Kendisi bu konuda çok emek sarf ediyor. Sayın Valimiz Ali İhsan Su’ya  huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Onunda çok büyük destekleri var. Gördüğünüz gibi yatırımlarımız hızla ilerliyor. Ciddi çalışmalarımız var.” dedi.

3. BÖLGENİN GELİRİ İLE 4 VE 5’İNCİ BÖLGE YAPILIYOR

MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, 3. Bölgenin alt yapı çalışmalarının yüzde 80’lere ulaştığı bilgisini verdi. Üç ay önce temellerini attıkları ve 6 ay olarak hedef biçtikleri alt yapı çalışmalarının 2 ay gibi kısa bir sürede tamamlanmak üzere olduğunun altını çizen Başkan Tekli, şunları kaydetti: “Özellikle alt yapılarımız elektrik hatlarından tutunda kanalizasyonlar, su boruları hepsi yapılıyor. Temiz enerji kullanıldı. 2. Bölgede sahip olduğumuz aynı modeli 3. Bölgede de uyguluyoruz. Bugün 3. Bölgede alt yapı ve üst yapıda harcanan rakam 41 milyonun üstünde. Son ve en büyük ihalemiz de bitmek üzere. Sadece elektrik teminiyle ilgili 4 ihalemiz var. Bu ortalama 12 milyon, 12 buçuk milyon civarındadır. 2 aya kadar alt yapı teslim edilecek. Üst yapılarda elektrik trafo merkezleri ihaleyle yapılıyor. Tahsislerini gerçekleştirdiğimiz firmalarda ciddi inşaatlara başladılar. Onlar da bizlerle beraber alt yapımız bittiğinde, elektriğimiz, doğalgazımızın nakillerine start verecekler diye düşünüyoruz. Kısa zamanda çok hızlı ilerleyen bir çalışma oluyor. Bunun dışında bizler 3. Bölgede arsa satışlarımızdan elde ettiğimiz gelirlerde 4. Ve 5. Bölgede de ciddi kamulaştırmalar oldu. Şuanda 4. Bölgenin yüzde 67’lik kısmı, 5’inci bölgenin de yüzde 47’si organize sanayimizin mülkiyetine geçmiştir. Büyüyen ve gelişen Mersin sanayisi için elimizi taşın altına koymaktan hiçbir zaman çekinmedik ve bu bağlamda çalışmalarımızı da yoğun bir şekilde sürdüreceğiz. Gelişen ve büyüyen Mersin ekonomisine gerek istihdam gerekse üretim alanında katkı sunmak bizleri son derece gururlandırıyor”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA