“HEP BİRLİKTE YOK OLACAĞIZ!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“HEP BİRLİKTE YOK OLACAĞIZ!”


 

“Dünya artık alarm veriyor. Hep birlikte mücadele etmezsek, hep birlikte yok olacağız” uyarısı yapan Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) Başkanı Sabahat Aslan’dan, devam eden ekolojik yıkımları durdurmak için verilen mücadelelere destek çağrısı geldi.

GİZEM EKİCİ

Rant uğruna yapılan doğa katliamlarına Mersin Çevre ve Doğa Derneği’nden (MERÇED) tepki geldi. MERÇED Başkanı Sabahat Aslan, Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde yaptığı basın açıklaması ile “Dünya artık alarm veriyor. Hep birlikte mücadele etmezsek, hep birlikte yok olacağız” uyarısı yaparak, devam eden ekolojik yıkımları durdurmak için verilen mücadelelere destek çağrısı yaptı.

“İKLİM KRİZİ, TEHDİDE DÖNÜŞTÜ”

Ülkemizde ve dünyada uygulanan yanlış politikaların tüm varlıkları tüketme noktasına getirdiğini belirten Aslan, “Bugün dünya, büyük felaketlerin yaşanacağı küresel iklim değişikliği tehdidi ile karşı karşıyadır. Bu tehdit artık krize dönüşmüştür. Dünyanın geri dönülemez sınırı olan 2C’nin ısınmasına ramak kalmıştır. Bu ısınmanın sonucunda artık dünyanın her yerinde aşırı yağışların ve buzulların erimesinden dolayı seller, kuraklıklar, orman yangınları, türlerin yok oluşu ve gıda krizleri yaşanmaktadır.

“ÜLKEMİZDEKİ BÜTÜN YERALTI VE YERÜSTÜ ZENGİNLİKLERİ KÜRESEL BİR SALDIRI ALTINDA”

Ülkemizde bu yanlış politikaların uygulanmasından çok zarar görecektir. Son zamanlarda ülkemizdeki bütün yeraltı ve yerüstü zenginlikleri küresel bir saldırı altındadır. Bu saldırının sonucunda şirketler çok kar ederken doğamız katledilerek çevremiz kirletilmektedir. Ülkemiz plastik ithalatı ve kullanımıyla dünyanın 10 büyük plastik çöplüğünden biri oldu ve sanayileşme adı altında gelişmiş ülkelerin sanayi ve nükleer çöplüğü haline dönüşmektedir. Altın madenciliği ile Kaz Dağları, Murat Dağı, Cerattepe, Fatsa ve yeni maden sahası ilan edilen Munzur dağları ilerde yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalacak olup bu bölgelerde siyanür kullanımı yüzünden felaketler meydana gelecektir.

Eskişehir yeni bir çevre katliamı ile karşı karşıyadır. Eskişehir’de 31 bin hektarlık bir alanda manyezit, nikel, demir madeni arama ve kırma alanı için ÇED Olumlu Kararı verildi. Proje hayata geçerse 31 bin hektarlık alanda ardıç, sedir, karaçam ve meşe ağaçlarının içinde yer aldığı ormanlık alanda yüz binlerce ağaç katledilecektir.

Orman katliamları ülkemizin her tarafında yapılmaktadır. Doğal kültürel ve tarihî varlıklara yönelik sistematik saldırılarından Salda Gölü de nasibini almak üzeredir” dedi.

 

MERSİN’DE FELAKETİN EŞİĞİNDE!

Mersin’de de yıllarca nükleer karşıtı itirazların görmezden gelinerek felaketin habercisi olan Akkuyu Nükleer Santrali’nin zemininde oluşan çatlaklıkların önlenemeden inşaata devam edildiğini vurgulayan Sabahat Aslan, “Ayrıca kentimizde kurulumu planlanan Balık Çiftlikleri ve Taşucu Tersanesi ile denizin ekosistemi ve uluslararası Ramsar sözleşmesi ile korunan Göksu Deltası çok zarar görecektir. Ayrıca kentimizde vahşi madencilik ile talan edilmektedir.

Ülkemizin her tarafında devam eden ekolojik yıkımları durdurmak için verilen mücadelelere 18 Ağustos tarihinde Fazıl Say’ın Kaz Dağları’nda verdiği konser örnek olmuştur ve bu örnek umuda dönüşmüştür. Kaz Dağları’ndaki verilen bu mücadele ülkemizin varlıklarına yapılan tüm saldırılara karşı verilmektedir.

“HEP BİRLİKTE YOK OLACAĞIZ”

Gezegenimiz yok olma tehlikesiyle karşı karşıyadır. Dünya artık alarm veriyor. Hep birlikte mücadele etmezsek, hep birlikte yok olacağız. Ülkemiz de ki bu talan zihniyeti hepimizi geleceksiz bırakacaktır. Toprağımız, suyumuz, havamız ve yaşam hakkımız için doğamızı ranta kurban eden bu politikaların karşında mücadeleleri etkinleştirmek için bizler başta yerel yöneticiler olmak üzere meslek odalarını, sivil toplum kuruluşları ve halkı mücadele etmeye davet ediyoruz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA