RANT KURBANI OLMASIN! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

RANT KURBANI OLMASIN!


 

Mersin’in en bakir koylarından biri olan Bozyazı Gökçevlik Koyu tamamen yandı. Çevre sakinleri yangının rant amaçlı çıkarıldığı endişesinde.

SONER AYDIN

Bozyazı’ya Tekmen Mahallesinde 7 Ağustos gecesi henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan orman yangını Mersin’in en gözde koylarından olan ve Prens Charles koyu olarakta bilinen Gökçevlik Koyunun tamamen yanmasına neden oldu. Yangına 15 arazöz ve yangın söndürme ekipleri karadan müdahale ederken, havadan ise 2 helikopter söndürme çalışmalarına destek verdi.

“YAPILAŞMAYA AÇILMASIN!”

Koyun tamamen yanmasına neden olan yangın büyük uğraşlar sonucu söndürülürken, geriye kül olmuş ağaçlar, yaşamını yitirmiş hayvanlar ve bitki örtüsü kaldı. Yangınla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı ancak çevre sakinleri yangının rant amaçlı çıkardığından şüpheleniyor. Yangına dair ortaya atılan bir diğer iddia ise bölgeden geçen elektrik telleri. Bazı vatandaşlar TEDAŞ’ı defalarca uyardıklarını ancak bu güne kadar hiçbir önlemin alınmadığını söyledi.

2 GÜNDE 8 ORMAN YANGINI!

Yangınla ilgili Mersin Orman Bölge (OGB) Müdürlüğünden yapılan açıklamada; Mut, Gülnar ve Bozyazı ilçelerinde 8 adet orman yangını çıktığı belirtildi. Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Artan hava sıcaklıkları ve olumsuz hava şartları ile birlikte orman yangınlarının olmadığı tek bir gün ve gece geçmiyor. Mersin Orman Bölge Müdürlüğü sınırları içerisinde 7-8 Ağustos 2019 tarihlerinde Mut, Gülnar, Bozyazı, ilçelerinde çıkan 8 adet orman yangını, Orman Genel Müdürlüğümüzün koordinesinde, Mersin Orman Bölge Müdürlüğünün cefakar fedakar ekiplerinin, üstün gayretleri sonucunda söndürülmüştür. Orman yangınları açısından riskli günlere girilen şu dönemde vatandaşlarımızdan daha duyarlı olmalarını rica ediyoruz. Bu vesile ile tüm halkımızın yaklaşan kurban bayramının daha sakin ve verimli geçmesini diler, ormana giriş-çıkışlarda dikkatli olmalarını, ateş yakmamalarını, bağ-bahçe temizliğinde anız yakmamalarını ve en ufak bir duman gördüklerinde acil çağrı merkezimiz olan Alo 112 veya Alo 177’yi aramalarını önemle rica ederiz. Mersin Orman Bölge Müdürlüğü olarak 7/24 saat görevimizin başındayız. Emeği geçenlere çok teşekkür ederiz” ifadesi kullanıldı.

KIZILLİMAN VE PREN CHARLES (GÖKÇEVLİK) KOYU

Kızılliman bölgesi Anamur Bozyazı Tekmen mahallesinde olup, Akdeniz’e doğru kısrak başı gibi uzanan bir burundur. Bu bölgede birçok koy bulunmaktadır. Doğusunda Prens Charles(Gökçevlik) Koyu en ünlüsü olup kampçılar için gözde koylardandır.

Batısında Roma döneminden kalan Melenia (Kesiktaş)antik taş ocağı bulunmakta. Dünyada nesli tükenmekte olan Türkiye’de sadece 100 civarında bulunan Akdeniz Foku (monachus monachus) bu bölgede yaşam alanlarındandır.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA