DOSYALAR MÜFETTİŞLERDE! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DOSYALAR MÜFETTİŞLERDE!


 

Vahap Seçer: “Geçmişteki borçları öderken vicdanım rahat etsin diye bütün dosyaları açtırdım, hepsi müfettişlerin elinde”

Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer: “Geçmişteki borçları öderken vicdanım rahat etsin diye bütün dosyaları açtırdım, hepsi müfettişlerin elinde. Haram, ziyan, israf, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemek, birilerinin cebine para aktarmak bizim kitabımızda yazmaz. Bu ülkenin doğru adamlara ihtiyacı var” diye konuştu.

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, düzenlediği mahalle ziyaretlerinde vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor. Seçer, pazar günü Tepeköy ve Fındıkpınarı Mahallerini ziyaret ederek, mahalle sakinleri ile bir araya geldi. Tepeköy’de siyasi nedenlerden dolayı yaklaşık 20 yıldır küs olan Cevizli ve Çınarlı kahvehanesinin müdavimlerini bir araya getiren Seçer, küslüğü sona erdirdi. Seçer, ardından Fındıkpınarı Mahallesi’nde gerçekleştirilen Futbol Turnuvası’na katılarak, Çavak ve Çavuşlu Mahalle karşılaşmasının başlangıç vuruşunu yaptı. Ziyaretlerinde Büyükşehir olarak yaptıkları çalışmalardan bahseden Başkan Seçer, yapılan tüm harcamaların kendisinin kontrolünde olduğunu söyledi. Seçer, “Bütün dairelerimizin dosyalarını geçmişe yönelik olarak denetliyoruz. Her şey kanun, nizam ve yetki çerçevesinde yapılıyor. Geçmişte yapılan borçları öderken vicdanım rahat etsin diye bütün dosyaları açtırdım, hepsi müfettişlerin elinde. Sizin vergilerimizle bana aktarılan kaynaklar emin ellerde. Para sizin, kaynak sizin, bunun vebali de ağır. Onun için ince eleyip, sık dokuyoruz. Haram, ziyan, israf, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemek, birilerinin cebine para aktarmak bizim kitabımızda yazmaz. Bu ülkenin doğru adamlara ihtiyacı var” dedi.

“CESURCA KARARLAR ALIP HAYATA GEÇİRDİM”

Başkan Seçer, konuşmasında ilk 100 günde hayata geçirdiği ulaşım ve su indiriminden, dar gelirli vatandaşlar için hayata geçirdikleri Halkkart uygulamasından bahsederek vatandaşları bilgilendirdi. Seçer, “Bizim işimiz hizmet. İnsanlar bize güveniyor, bizim çok çalışmamız lazım. İnsanları mahcup etmememiz lazım. Emin olun çok çalışıyoruz. Ben Belediye Başkanı olur olmaz daha önce sözünü verdiğim birçok konuda, çok kısa sürede cesurca kararlar aldım ve hayata geçirdim. Her şey iyi gidiyor. Güzel işler yaptık. Yol almaya başladık” diye konuştu.

“BELEDİYEDEKİ TÜM HARCAMALAR BENİM KONTROLÜMDE”  

Aldıkları tasarruf tedbirlerini vatandaşlarla paylaşan Başkan Seçer, belediyede yapılan tüm harcamaların kendi kontrolünde olduğunu belirtti. Seçer, “Belediyedeki harcamaların özellikle benim kontrolümde olması yönünde talimat verdim. Çünkü bir borç devralmıştık. Şikayetim yok ama ortada bir gerçek var. Bunları tartışarak zaman yitirmedim ama kanun dışı bir şey yapılmışsa bunu da gördüğüm zaman ucu nereye dokunursa dokunsun dibine kadar da giderim. Bu konuda eleştiriler alıyoruz. Kanun bilmeyen, benim yetkilerim nedir bilmeyen ve ağzı olan herkes konuşuyor. Bizim kimseyi koruduğumuz yok ama bizim de kimseyi kasıtlı olarak suçladığımız yok. Bütün dairelerimizin dosyalarını geçmişe yönelik olarak denetliyoruz. Her şey kanun nizam ve yetki çerçevesinde yapılıyor. Geçmişte yapılan borçları öderken vicdanım rahat etsin diye bütün dosyaları açtırdım, hepsi müfettişlerin elinde” dedi.

“SİZİN VERGİLERİNİZLE BANA AKTARILAN KAYNAKLAR EMİN ELLERDE”

Tasarruf tedbirleri sayesinde geçmiş yıla göre ilk 100 günde 84 milyon TL tasarruf ettiklerini aktaran Başkan Seçer, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “İlk 100 günde süratle aldığımız tasarruf tedbirleri neticesini verdi. Önceki yılın aynı dönemine göre bizim harcamalarımızda 84 milyon TL gibi bir tasarruf var. Sizin vergilerimizle bana aktarılan kaynaklar emin ellerde. Kendi paramı bu kadar korumadım, kollamadım, kendi paramın derdine bu kadar düşmedim. Para sizin, kaynak sizin, bunun vebali de ağır. Onun için ince eleyip, sık dokuyoruz. Haram, ziyan, israf, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemek, birilerinin cebine para aktarma bizim kitabımızda yazmaz. Bu ülkenin doğru adamlara ihtiyacı var.”

“HER DÖRT AYDA MİLLETİMİZİN KARŞISINA ÇIKIP NELER YAPTIĞINIZI PAYLAŞACAĞIZ”

Başkan Seçer, şeffaf belediyeciliği önemsediklerini ifade ederken, her dört ayda bir basın açıklaması ile vatandaşların karşısına çıkacağını ve gelir giderlerin hesabını kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi. Başkan Seçer, “Ben Eylül ayında geniş bir basın açıklamasıyla dört ayda neler yaptık, nasıl tedbirler aldık, bunların sonuçları nelerdir, neler harcadık gibi detaylı bir açıklama yapacağım ve bunu dört ayda bir alışkanlık haline getireceğiz. Her dört ayda milletimizin karşısına çıkıp neler yaptığınızı paylaşacağız. Belediyeciliği açık şeffaf yapacağız” dedi.

“DOĞRU BİLDİĞİM YOLDA SONUNA KADAR GİDERİM”

Ülkenin tedavi edilemez hastalıklarından birinin yolsuzluk olduğu vurgulayan Başkan Seçer, “Ülkenin en köklü hastalıklarından birisi yolsuzluk. Ülkemiz hala çamurda patinaj çeken araba gibiyse bunun en temel nedenlerinden birisi bu ülkede yapılan yolsuzluklar, hırsızlıklar. Bütün belediyelerde şimdiye kadar bu durum almış başını gitmiş ama ‘Böyle gelmiş böyle gider’ diyemeyiz. Ben yan gelip yatmak için, birilerinden korkarak belediye başkanı olmadım. Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın diye belediye başkanı olmadım. Doğru bildiğim yolda sonuna kadar giderim, Allah’tan başka da kimseden korkum yok” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA