MERÇED’DEN KAZ DAĞLARI’NA DESTEK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERÇED’DEN KAZ DAĞLARI’NA DESTEK


 

Kazdağları’ndaki Su ve Vicdan Nöbeti’ne destek amacıyla düzenlenen Fazıl Say konserinde binlerce kişi buluştu. Mersin Çevre ve Doğa Derneği de (MERÇED) organizasyona destek veren kuruluşlar arasında yer aldı.

GİZEM EKİCİ

 

Kazdağlarında Kanadalı Alamos Gold şirketinin sürdürdüğü madencilik faaliyetlerine karşı başlatılan çevre mücadelesi sürüyor.Ünlü piyanist Fazıl Say, yöredeki katliama dikkat çekmek amacıyla, Kirazlı’da üç haftadır süren nöbet alanında konser verdi. ​Konser öncesinde Çanakkale Belediyesi’nin aktivistleri alana ulaştırdığı otobüsler ise birden fazla polis kontrol noktasından geçirildi.

Konser öncesi binlerce kişi, Atikhisar Barajı su toplama havzasında süren ‘Su ve Vicdan Nöbeti’ alanında toplandı.

Mersin Çevre ve Doğa Derneği de (MERÇED) organizasyona destek veren kuruluşlar arasında yer aldı. MERÇED Başkanı Sabahat Aslan başkanlığındaki bir grup karayolu ile bölgeye giderek etkinliğe katılım sağladı.

Alamos Gold firmasının maden faaliyetleri sonrası bölgeye verdiği zarara tepki olarak Kaz Dağları’nda başlatılan Su ve Vicdan Nöbeti 26 Temmuz’dan bu yana devam ediyor. Eylemciler, bölgedeki maden faaliyetlerinin durması talebiyle Kirazlı’da günlerdir nöbet tutuyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA