KARAAĞAÇ’TA HUKUK TANIMAZLIK SÜRÜYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KARAAĞAÇ’TA HUKUK TANIMAZLIK SÜRÜYOR!


 

GİZEM EKİCİ

Caretta-ceratta deniz kaplumbağalarının yumurtlama alanı olan Karağaç kumsalına mesire alanı yapmak isteyen Anamur Belediyesi’nin hukuk tanımaz uygulamalarının sürdüğü ortaya çıktı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mersin İl Müdürlüğü ve Milli Parklar ve Doğa Koruma Mersin Şube Müdürlüğünün durdurma kararına rağmen bölgede çalışmalarını sürdüren belediye,

faaliyetleri nedeniyle 180 bin 489 TL dar para cezası kesilmesine rağmen sahadan el

çekmemekte ısrarcı.

Milli Parklar yetkililerinin verdiği süre dolunca fıskiye sistemini söken belediye kumsala dikilen ağaçlar ve çimleri sulamak için çareyi hortum ile sulamakta bulmuştu. Gündüz çalışma yürütmeyen belediye ekipleri gece saatlerinde Sarısu Deresi’nden aldıkları su ile sahaya dikilen ağaçları ve çimleri sulayan belediyeye tepkiler artarak sürüyor.

Son olarak Anamur Çevre Platformu yaptığı açıklama ile Anamur Belediyesi’nin Karaağaç yuvalama kumsalını terk etmediğini duyurdu.  

Platform, “Belediyenin kumsalı terk etmediği gibi verilen sürede sahayı rehabilite etmediği, ayrıca Milli Parklar Doğa Koruma Müdürlüğü yetkililerinin hala görevini yapmadığını gösterir yazılar. Durdurma kararlarının gereği ne vakit yapılacak merak ediyoruz” ifadelerine yer verdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA