“SUSMAYACAĞIZ, DURMAYACAĞIZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“SUSMAYACAĞIZ, DURMAYACAĞIZ”


 

HDP’li Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediyelerine kayyum atanmasına Mersin’den de tepki geldi.

HEDİYE EROĞLU

İçişleri Bakanlığı; Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye Başkanlarının görevden uzaklaştırıldığını açıkladı. HDP’li siyasetçilerin yerine bu illerin valileri görevlendirildi. HDP ve CHP'den karara tepki geldi.

Mersin’de de HDP il yönetimi kayyum kararına tepki amacıyla Özgür Çocuk Parkı’nda basın açıklaması yapmak istedi. Ancak parti yetkililerinin Mersin Valiliği’nden gerekli izinleri önceden almadığı gerekçesiyle HDP’lilerin il binasından çıkışına izin verilmedi.

Güvenlik güçleri ile parti yetkilileri arasında kısa süreli görüşmeler yapıldı. Partililerin kısa süreli oturma eylemi yaptığı görüşmelerin olumlu sonuçlanması ile açıklama il binası önünde yapıldı. 

 

“BU YENİ VE AÇIK BİR SİYASİ DARBEDİR”

HDP Mersin İl Eş Başkanı Mustafa Işık, yaptığı açıklamada, Diyarbakır’da yüzde 63, Mardin’de yüzde 56 ve Van’da yüzde 53 oyla seçilmiş olan belediye eşbaşkanlarının İçişleri Bakanlığı’nın yalanlara ve hukuksuz gerekçelere dayalı bir emri ile görevden alındığını savundu. Belediye meclis üyeleri ve çalışanlara yönelik ağır bir gözaltı operasyonunun halen sürdüğünü de diye getiren Işık, “Bu yeni ve açık bir siyasi darbedir. Bu aynı zamanda Kürt halkının siyasi iradesine dönük açık ve düşmanca bir tutumdur. İçişleri Bakanlığı hak ve özgürlüklerin gasp edilmesinin, provokasyonların, demokrasinin zerresini bile bırakmayan karar ve uygulamaların tetikçisidir ve bir darbe odağıdır.

Kayyımlar döneminde bu 3 büyükşehir başta olmak üzere bütün belediyelerin kaynakları tüketilmiş, bir enkaz geride bırakılmıştır. İçişleri Bakanlığı ve iktidar, Sayıştay raporlarında da görüldüğü gibi,  kayyımlar aracılığıyla yolsuzlukların ve hırsızlıkların odağı olmuştur.

Bu iktidar ve İçişleri Bakanlığı geçmiş kayyım döneminde yapılmış olan yolsuzlukların ve usulsüzlüklerin ortaya çıkarılmasını, halkın kaynaklarını çalıp çırpan kayyımların rezilliklerinin ortaya saçılmasını hazmedememiştir. Yerelde de asker ve sivil bürokrasi bu yolsuzluk düzeninden beslendiği için kayyımlar döneminin destekçisi olmuştur” dedi.

 

“DAYANIŞMAYA ÇAĞIRIYORUZ”

İktidarın zerre kadar demokratik meşruiyeti kalmadığını savunan ışık, halkın iradesini gasp etmenin, seçim sonucunda sandıkta kazanamadıklarını devlet şiddeti, zoru ve hilesi ile gasp etmenin iktidarın, AKP-MHP ittifakının bir olağanı olduğunu ileri sürdü.

“Bu uygulamaları halkımız asla kabullenmeyecektir. Daha önceden olduğu gibi iradesine, seçilmişlerine, partisine sahip çıkacaktır” diyen Eşbaşkan Işık, “Halkın iradesini gasp eden, sandık iradesini ve seçimleri tanımayan bir iktidar karşısında tüm demokrasi güçlerini, vicdan sahibi tüm yurttaşlarımızı, Meclis içindeki ve dışındaki tüm muhalefet partilerini, sivil toplum kuruluşlarını, sendika ve meslek birliklerini, demokratik dernekleri dayanışmaya çağırıyoruz.

Bu iktidara karşı bütün meşru ve demokratik mücadele yollarını kullanmak hem anayasal hem de evrensel hukuktan kaynaklanan tartışılmaz bir haktır. Demokrasiyi ancak demokrasi güçlerinin ortak ve kararlı mücadelesi ile kazanabiliriz.

Türkiye’nin her bir köşesinde 31 Mart ve 23 Haziran’da oy kullanmış, AKP-MHP ittifakının kaybetmesi ve demokrasinin kazanması için çalışmış olan herkese çağrımızdır. Bu sadece HDP’nin ve Kürt halkının sorunu değildir; tüm Türkiye halklarının, tüm demokrasi güçlerinin ortak sorunudur. Susmayın, susmak onaylamaktır” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA