SOLİ SAKİNLERİNDEN MEZİTLİ BELEDİYESİ’NE ELEŞTİRİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SOLİ SAKİNLERİNDEN MEZİTLİ BELEDİYESİ’NE ELEŞTİRİ


 

Mezitli ilçesi Soli sahilinde ki yetersiz ışıklandırma için belediyeyi göreve çağıran yöre halkı, faciaları önlenmesi için de denizin dalgalı olduğu dönemlerde belediyenin halkı uyarıcı çalışmalara imza atmasını istedi.

HEDİYE EROĞLU

Haftasonu Mersin’in Mezitli ilçesi Soli sahilinde deniz faciası yaşandı. Dalgalı olmasına rağmen ailesiyle birlikte denize giren 9 yaşındaki Kadir Kıyak, bir süre sonra çırpınmaya başladı. Çocuğunun boğulma tehlikesi yaşadığını gören baba Ümit Kıyak, oğlunu kurtarmak için hemen suya atladı. Çevredekilerin de kurtarma çalışmasına katıldığı olayda 9 yaşındaki çocuk sahile çıkarılırken, yapılan kalp masajı sonuçsuz kaldı. Olayda boğulma tehlikesi yaşayan kardeşlerden 12 yaşındaki bir çocuk ise kendi çabasıyla denizden çıkarak kurtuldu.

Oğlunu kurtarmak için girdiği denizde kaybolan babanın cansız bedeni ise sahil güvenlik ve polis ekiplerinin çalışmaları sonucu, bölgenin yaklaşık 2 kilometre ötesinde bulundu.

 

“SAHİLLERDE GÜVENLİĞİ SAĞLAMAKTA SİZLERİN GÖREV VE SORUMLULUĞUNDA OLMALI”

Yaşanan facia Soli sakinlerinin sesini yükseltmesine neden oldu. Özellikle denizin dalgalı olduğu dönemlerde belediyenin faciaları önlemek için daha etkin çalışma yapmasını isteyen vatandaşlar, yetkililere seslendi.

Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda, “Mezitli Belediyesi maalesef bu sefer eleştirilerime maruz kalacak. Soli sahilinde 3 kişinin boğulduğunu öğrendim. Bugün deniz çok dalgalı. Böyle durumlarda belediyenin veya sahil güvenliğin belirli aralıklarla görevlisi olmalı ve vatandaşın denizden çıkması için uyarıda bulunması hatta uyarmanın ötesinde çıkmalarını sağlaması gerekir diye düşünüyorum. Maalesef böyle bir şey yok. 3 kişi dalgalara kapılıp gitti. Aynı anda dev dalgalara rağmen denize giren cahil cesaretine kapılan insanlar vardı. Kimse onlara uyarıda bulunmuyordu. Sahillerimiz şöyle güzel böyle güzel reklamlarıyla olmuyor maalesef. Sahillerde güvenliği sağlamakta sizlerin görev ve sorumluluğunda olmalı. Çok üzücü bu durumda belki artık tedbir alırlar. Belki sesimizi duyarlar. Üç kişinin hayatı gittikten sonra” yorumu öne çıktı.

SOLİ KARANLIKTA!

Vatandaşlar ayrıca Soli Sitesi önünde sokak lambalarının yanmamasına da tepki göstererek, “İnsanların çok yoğun olduğu yazlık bir sahilde karanlıkta yürüyorsunuz. İşletmelerin ışıkları da olmasa zifiri karanlık” yorumu yaparak belediyeyi göreve çağırdı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA