HALKKART BAŞVURULARI BAŞLADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HALKKART BAŞVURULARI BAŞLADI


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Halkkart (Sosyal Destek Kartı) için başvurular başladı.

Haber Merkezi

Sosyal belediyecilik anlayışı ile toplumsal eşitsizlikleri ortadan kaldırmayı amaçlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, dar gelirli yurttaşlara yönelik hayata geçireceği Halkkart (Sosyal Destek Kartı) uygulaması için başvurular alınmaya başladı. Gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşması amacıyla başvurular titizlikle alınırken, daha önceki yardımlardan yararlanan vatandaşların belgeleri ve maddi durumları da tek tek inceleniyor.

YARDIMLARIN ADİL VE HAKKANİYETLİ OLMASI İÇİN TÜM ÖNLEMLER ALINDI

İhtiyaç sahiplerine Büyükşehir Belediyesi’nin anlaşmalı olduğu diledikleri işyerinden, diledikleri ihtiyaç malzemesini alma olanağı sunacak Halkkart’a başvurular yapılmaya başladı.  Başvuru yoğunluğu dikkat çekerken, gerçek ihtiyaç sahiplerinin belirlenmesi, yardımların adil, hakkaniyetli ve gerçek sahiplerine ulaşması için gerekli tüm tedbirleri alan Büyükşehir Belediyesi, sosyal hizmet uzmanları eşliğinde Halkkart için gelen başvuruları titizlikle incelemeye alıyor. Ayrıca, belediyenin sosyal yardımlardan daha önce de faydalanan mevcut 7 bin 600 kişinin belgeleri ve mevcut maddi durumları da tek tek inceleniyor.

BAŞVURULAR BAŞLADI

Ekonomik sıkıntı yaşayan ihtiyaç sahipleri için daha ekonomik, düzenli ve çağın şartlarına uygun bir sistem olan Halkkart’tan yararlanmak isteyenler, https://mersin.bel.tr/sosyal-destek-kart-halk-kart adresinden ve Akdeniz ilçesindeki Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardım ve Dayanışma Merkezi’ne bizzat başvuru yapabilecekler. İlçelerde bulunan ihtiyaç sahipleri ise yine https://mersin.bel.tr/sosyal-destek-kart-halk-kart adresinden ve ilçelerde bulunan Mersin Büyükşehir Belediyesi Koordinasyon Şube Müdürlüklerinden başvuru yapabilecekler. Gerekli tüm evrakları tamamlayıp başvuru yapan vatandaşların başvuruları tüm incelemeler yapıldıktan ekonomik durumu belirlendikten sonra, Halkkart almaya hak kazanacaklar.

ELEKTRONİK KART SİSTEMİNİN FARKI NE?

Daha önce Dosteli Marketler’den sadece gıda, temizlik ve giyim kategorisinde sınırlı ürün temin edebilen vatandaşlar, Halkkart ile birlikte Mersin genelinde daha kaliteli, daha etkin ve daha geniş bir ürün yelpazesinden faydalanabilecekler. Ayrıca vatandaşlar bu sistem ile Mersin’in tüm ilçelerinde büyükşehir belediyesi ile anlaşmalı olan market, mahalle bakkalından dahi alışveriş yapabilme olanağına kavuşacaklar.

KİMLER FAYDALANABİLECEK?

Halkkart’tan Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na başvurarak, sosyal hizmet uzmanlarının incelemeleri sonucu sosyal yardım yönetmeliği kriterlerine uyan ve dar gelirli olduğu tespit edilen tüm vatandaşlar yararlanabilecek. Dar gelirli vatandaşların adlarına verilecek olan Halkkart’a her ay ihtiyaç sınıfına göre belirlenecek tutarlarda TL yüklenecek. Vatandaşlar da diledikleri gibi bu karttaki miktar kadar alışveriş yapabilecekler.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA