DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK!


 

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 20’inci yılında uzmanlardan; “Değişen bir şey yok!” uyarısı geldi. Uzmanlar ranta dayalı imar ve kentleşme politikaları ile kent ve çevre suçu işlendiğini açıkladı!

Haber Merkezi 

17 Ağustos 1999'da saat 03:02'de merkez üssü Gölcük olan 7.4 büyüklüğündeki 45 saniye süren ve resmi bilgilere göre 18bin 373 kişinin yaşamını yitirdiği, 23 bin 781 kişinin yaralandığı, 505 kişinin sakat kaldığı 285 bin 211 ev ve 42 bin 902 işyerinin hasar gördüğü Gölcük depreminin ardından 20 yıl geçti. Ancak 20 yılın sonunda uzmanlardan, DEĞİŞEN “Bir şey yok!” açıklaması geldi. 
TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Mersin İl Temsilcisi Erkan Demir, gerekli önlemlerin hala yeterince hayata geçirilemediğine dikkat çekerek, doğa olaylarının afete dönüşmemesi için yasal düzenlemelerin bilimsel, teknik normlara ve uluslararası standartlara uygun olarak yapılmasının geldiğini vurguladı.

“YAPI STOKUMUZ GÜVENLİ DEĞİL!”
TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Mersin Şubesi de, ülkedeki yapı stokunun; depremle birlikte diğer doğal olaylara karşı da hazırlıklı ve güvenli olmadığın açıklayarak, yetkilileri uyardı! İMO, Ulusal Deprem Stratejisi ve Eylem Planı’nın acilen devreye koyulması gerektiğini bildirdi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA