MEZİTLİ’DEN RUSYA’YA ANTİK KENTLER ÇIKARMASI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEZİTLİ’DEN RUSYA’YA ANTİK KENTLER ÇIKARMASI


 

Rusya’nın Ryazan kentinde düzenlenen Uluslararası Antik Kentler Forumu’na davetli olarak katılan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, SoliPompeiopolis Antik Kentinin ortaya çıkarılması sürecini anlattı.

Haber Merkezi 

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, 14-18 Ağustos 2019 tarihleri arasında Rusya’nın en eski şehirlerinden biri olan Ryazan’da bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Antik Kentler Forumu’na davetli olarak katıldı. Antik kentlerdeki kültürün, tarihin korunması ve geliştirilmesi amacıyla dünyanın çeşitli yerlerinden gelen antik kent temsilcileri ile fikir alışverişinin yapıldığı forumda Başkan Neşet Tarhan, Mezitli’yi anlattı. 
Türkiye’den Mezitli Belediyesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Muratpaşa Belediyelerinin katıldığı Rusya Ryazan’da düzenlenmekte olan 2. Uluslararası Antik Kentler Forumunda dünyada uygulanan iyi örnekleri inceleme fırsatı bulduklarını ifade eden Başkan Tarhan yaptığı değerlendirmede, görüşmelerin çok yararlı olduğunu ve oldukça faydalı bilgiler edindiğini söyledi.
Forumda ikili görüşme fırsatı da buldukları bilgisini veren Başkan Tarhan, “Dünyada uygulanan iyi örnekleri tanıma fırsatı bulduğumuz Forum’da, Mezitli’nin tanıtımını, tarihi ve kültürel mirasına katkı sunabilecek uluslararası işbirlikleri kurmayı hedefliyoruz. Portekiz, Çin, Özbekistan, Türkiye gibi pek çok Antik şehirden temsilcilerin bir araya gelerek Antik ve tarihi kentlerin sağlıklı ve sürdürülebilir gelişimi için çözüm önerileri ve uygulamalarını konuştukları Belediye Başkanları yuvarlak masa toplantısında; Mezitli’yi tüm yönleri ile anlatma şansı da yakaladık. 4 gün boyunca çok faydalı bilgiler edinerek Mersin’e döneceğimizden kuşkum yok” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA