EĞİTİM KURSU ÖN KAYITLARI 1 EYLÜL’E UZATILDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

EĞİTİM KURSU ÖN KAYITLARI 1 EYLÜL’E UZATILDI


 

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet veren Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kursları’na ilişkin ön kayıt başvuruları 1 Eylül’e kadar uzatıldı.

Haber Merkezi

Üniversite okumak isteyen gençlere her türlü eğitim ve öğretim desteğini sunmayı amaçlayan ve öğrencilerin her şartta yanlarında olmayı hedefleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket ediyor. Büyükşehir Belediyesi, üniversiteye hazırlanan gençlere destek olmak ve gelecekte iyi birer bölüm okumalarının önünü açmak amacıyla hayata geçirdiği Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kursları’nın sayısını, Erdemli ve Aydıncık’ta açacağı şubelerle 8’e yükseltiyor.
Başarılı olmasına rağmen maddi durumu elverişli olmayan öğrenciler, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurslarıyla üniversiteye hazırlanıyor. Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın ardından yeni dönem kurs kayıtlarını almaya başlayan Büyükşehir Belediyesi’nin ön kayıtları 1 Eylül’e kadar uzatıldı. Öğrenciler, kurslara başvuru yapmak için www.mersin.bel.tr adresini ziyaret ederek, ön kayıtlarını son tarih olan 1 Eylül’e kadar gerçekleştirebilecek.

ÖĞRENCİLERİN WEB SAYFASINDA BULUNAN FORMU DOLDURMALARI GEREKİYOR 
Başvurular için detaylı bilgilere ulaşmak isteyen öğrenciler www.mersin.bel.tr adresinde yer alan bilgilere ulaşabiliyor. Öğrencilerin web sayfasına girdikten sonra sağ üst köşede bulunan ‘Hızlı Menü’ seçeneğine tıkladıktan sonra, ‘Üniversiteye Hazırlık Kurs Merkezi Ön Başvurusu' kutucuğunu seçmeleri gerekiyor.
Butona tıkladıktan sonra sayfada ziyaretçilerin karşısına Mersin Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi Başvuru İlanı çıkıyor. İlanın en alt kısmında bulunan ‘Ön Kayıt Başvuru İçin Tıklayınız’ seçeneğini seçen öğrenciler https://portal.mersin.bel.tr/forms/de/basvuru.aspx sayfasına yönlendiriliyor.
Sayfada yer alan formu dolduran öğrenciler ‘Dosya Seç’ bölümünden istenilen evrakları JPG veya PDF formatında yükledikten sonra ‘Güvenlik Kodu’nu girerek işlemi sonlandırabiliyor.

YENİ EĞİTİM DÖNEMİNDE 2 ŞUBE İLE DAHA HİZMET VERİLECEK
Üniversite hayali kuran, ancak maddi olanaksızlıklar nedeniyle sınava hazırlık sürecinde güçlük yaşayan öğrencilere destek için hizmet ağını genişleten Büyükşehir Belediyesi, üniversite hazırlık kurslarını tüm kent geneline yayıyor. Şu ana kadar Mersin merkezin yanı sıra Tarsus, Anamur, Gülnar, Silifke ve Mut’ta olmak üzere toplam 6 şubede hizmet veren kurs merkezlerinin sayısı Erdemli ve Aydıncık’ta açılacak şubelerle 8’e ulaşacak.
Büyükşehir Belediyesi, Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kursları’nın 8’inci şubesini Bozyazı’ya açmayı planlamıştı. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, ilçede kiralanacak bina bulunamaması ve okulların açılma zamanına kadar yetiştirilemeyeceği göz önüne alınarak, Bozyazı’daki şubenin önümüzdeki eğitim yılında daha iyi bir hazırlık ile hizmete açılacağını bildirdi. Aydıncık ilçesinde kiralanacak bina hazır olduğu için Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kursu’nun bu yıl Aydıncık ilçesine kazandırılması öngörüldü.   

YAKLAŞIK 5 BİN ÖĞRENCİ KURSLARDAN YARARLANACAK
Geçtiğimiz yıl yaklaşık 2 bin öğrencinin eğitim aldığı merkezlerde, yeni eğitim-öğretim döneminde yaklaşık 5 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor. 
Büyükşehir Belediyesi Mersin merkezde yaklaşık 1200, Tarsus’ta 1000, Anamur’da 500, Silifke’de 500, Mut’ta 500, Gülnar’da 300, Erdemli’de 500 ve Aydıncık’ta 150 öğrenci kapasitesiyle gençlerin başarılı bir sınav dönemi geçirmelerine destek sağlayacak.

ODTÜ VAKFI İLE İŞBİRLİĞİ YAPILIYOR
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kursları’nda ODTÜ Vakfı ile yapılan işbirliği ile tecrübeye ve liyakat esasına dayalı öğretmen seçimi yapıyor. Kurs merkezinde görev yapmak üzere getirilen özgeçmişler, ODTÜ akademisyenleri ve yerel yönetimlerdeki meslek uzmanları tarafından değerlendiriliyor, öğretmenler mülakat ile belirleniyor. Türkiye’de profesyonel bir eğitim modelini gerçekleştirmek isteyen Büyükşehir Belediyesi, bu yöndeki çalışmalarını titizlikle yürütüyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA