ÇUKUROVA TRANSFERDE HIZ KESMİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇUKUROVA TRANSFERDE HIZ KESMİYOR


 

2019- 2020 transfer sezonunu tüm hızıyla sürdüren Çukurova Basketbol Kulübü, 2001 doğumlu oyuncu Şevval Akalan ve İlayda Güner’i de kadrosuna kattı.

ALİ ŞANLI

Kadınlar Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Çukurova Basketbol, transfer çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Kadınlar Euroleague'de mücadele edecek Çukurova Basketbol Kulübü, Kayla Alexander ve Nia Coffey’in ardından Feride Şevval Akalan ve İlayda Güner’i de kadrosuna kattı.

MİLİL TAKIMI SIRTLAYAN İSİM; ŞEVVAL
Ülkemizin ve Avrupa'nın en yetenekli genç oyuncularından olan 2001 doğumlu, 1.85 boyundaki forvet oyuncusu Feride Şevval Akalan, bonservisiyle birlikte 5 yıllığına Çukurovalı oldu. alt yaş kategorilerinde 50’nin üzerinde milli maça çıkan ve kritik maçlarda ortaya koyduğu bireysel performansıyla milli takımı birçok maçta sırtlayan isim olarak öne çıktı. Geçtiğimiz sezonu Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde İstanbul Üniversitesi’nde geçiren Şevval, 24 maçta, 8.8 sayı, 2.8 ribaunt, 2.3 asist ve 1 top çalma ortalamalarıyla oynadı. 

EN POTANSİYEL UZUN OYUNCU; İLAYDA
A Milli Takım oyuncularından İlayda Güner de bonservisiyle birlikte kulübe 5 yıllığına gelen isim oldu. 1991 doğumlu, 1.91 boyundaki pivot pozisyonu oyuncusu Güner, alt yaş gruplarında 100’ün üzerinde milli maça çıktı. Geçtiğimiz yıl henüz 19 yaşındayken A Milli Takıma seçilme başarısı gösteren İlayda Güner, yerel ve Avrupalı otoriteler tarafından Türkiye’nin son yıllarda yetiştirdiği ‘en potansiyel uzun oyuncu’ olarak da anılıyor. İlayda geçtiğimiz sezon Kadınlar Basketbol Ligi’nde İstanbul Üniversitesi ile 18 maça çıktı ve sezonu 12.5 sayı, 5.1 ribaunt, 0.8 blok, 0.6 top çalma ortalamaları ile tamamladı. 
 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA