ÇİLE YOLU İSYAN ETTİRDİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇİLE YOLU İSYAN ETTİRDİ!


 

Kurban Bayramı tatilinde çok sayıda yerli turistin Doğu Akdeniz’i tercih etmesiyle Mersin sahilleri doldu. Ancak ‘çile yolu’ olarak da bilinen Mersin – Silifke arasındaki güzergah bu bayramda tatilcileri isyan ettirdi!

Hediye Eroğlu 

Mersin’de Kurban Bayramı dolayısıyla sahiller adeta doldu taştı. Özellikle çevre illerden çok sayıda yerli turistin ilgi gösterdiği sahillerde yaşanan yoğunluk‘çile yolu’ olarak da bilinen Mersin – Silifke arasındaki güzergahta ise yine isyana neden oldu. 
Yıllardır vaat edilip bitirilmeyen kamu yatırımlarından Çeşmeli – Taşucu otobanının tamamlanmamasına vatandaşın tepkisi büyük oldu. 
Son olarak Haziran ayında CHP Mersin Milletvekili Gökçel’in, yeniden TBMM gündemine taşıyarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’ı soru yağmuruna tuttu projenin akıbeti ise belirsizliğini koruyor. 

YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ!
D400 karayolunun talebe karşılık verememesi nedeniyle otobanın uzatılması Mersin için hayati önem taşırken, projenin yapımı adeta yılan hikayesine döndü. 
Aralık ayında ihalesi yapılması gerekirken hiçbir firmanın teklif vermemesi üzerine akıbeti belirsiz bir hale gelen Çeşmeli – Taşucu Otoyol Projesi ile ilgili son açıklama ise bayramda Mersin’de bir dizi etkinliğe katılan AKP Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan’dan geldi.
Elvan Çeşmeli-Taşucu otoyolunu bölümlere ayırıp devlet imkanıyla yapacaklarını, ilk etabın da Çeşmeli-Elvanlı arasında gerçekleşeceğini belirtti. 

“ÇEŞMELİ-KIZKALESİ ARASINI OTOYOLA KAVUŞTURACAĞIZ” 
Çeşmeli’den Kızkalesi çıkışına kadar olan bölüm için yakın zamanda ihaleye çıkacaklarını açıklayan Elvan, otoyol ile ilgili Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ile bir araya geldiklerini anlatarak, “Şu anda tüm çalışmaları tamamladık. Çeşmeli’den Kızkalesi çıkışına kadar olan bölüm için ki buraya teklif verecek firmalar da olduğunu ifade ettiler, trafik yoğunluğunun oldukça fazla olduğu bir yer; iki aşamaya böleceğiz Çeşmeli-Taşucu Otoyolunu ve Çeşmeli’den Kızkalesi çıkışına kadar olan bölümün otoyol ihalesine yakın bir zamanda çıkacağız ve çok kısa sürede Çeşmeli-Kızkalesi arasını otoyola kavuşturacağız” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA