LİMONA AKADEMİK DESTEK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

LİMONA AKADEMİK DESTEK!


 

Yıllardır kente yeteri kadar katkı sağlayacak projeler geliştirmemekle eleştirilen Mersin Ünivresitesi bu defa kentin enönemli geçim kaynağı olan limon üretimi için harekete geçerek, “Limon’un Tedarik ve Değer Zinciri Analizi: Mersin ve Adana” projesini hayata geçirdi.

Haber Merkezi 

Türkiye'nin narenciye alanındaki en önemli üretim merkezlerinden biri olan Adana ve Mersin'de limon hasadı sürürken Mersin Üniversitesi’nden (MEÜ) limon için atağa geçti.
Ülkedeki limon üretiminin yüzde 70'ini karşılayan Mersin’de bu yıl limon rekoltesindeki düşüş üreticiyi üzerken güzel haber MEÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden (İİBF) geldi, 

“LİMON’UN TEDARİK VE DEĞER ZİNCİRİ ANALİZİ: MERSİN VE ADANA” PROJESİNE DESTEK 
T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) tarafından Ar-Ge Destek Programı 15. Proje Çağrısı kapsamında 192 projeyi değerlendirdi. Mersin Üniversitesi (MEÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) tarafından yürütülen 41 nolu “Limon’un Tedarik ve Değer Zinciri Analizi: Mersin ve Adana” adlı proje, desteklenmeye uygun görülen 21 proje arasında yer aldı.

PROJE BÜTÇESİ 109 BİN 363,96 TL 
TAGEM Genel Müdürü Özkan Kayacan ve kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımıyla Temmuz ayında gerçekleştirilen sözleşme imza töreni ile çağrı kapsamında desteklenen projelere bakanlık tarafından yaklaşık 13 milyon TL destekleme ödemesi yapılacak.
MEÜ İktisadi ve İdari Bilimler (İİBF) Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Değirmen’in yürütücülüğünde gerçekleştirilecek olan "Limon’un Tedarik ve Değer Zinciri Analizi: Mersin ve Adana" projesinin bütçesi ise toplam 109 bin 363,96 TL olarak belirlendi.
Proje araştırma grubunda Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Nasih Tağ (İİBF), Dr. Öğr. Üyesi Ender Gürgen (İİBF), Dr. Öğr. Üyesi Ebru Arıcıoğlu (İİBF), Doç. Dr. Erkan Aktaş (İİBF), Osman Uysal (ALATA), Mehmet Ali Kiracı (ALATA), Ersun Erman (Çukurova Teknopark) görev yapıyor. Ayrıca projede, Mersin Ticaret Borsası da proje ortağı olarak yer alıyor.  
Projenin tanıtım toplantısı 21 Ağustos 2019 Çarşamba günü Saat:13.00’te Üniversitesi İİBF Prof. Dr. Tayfur Özşen Salonu’nda gerçekleştirilecek. 
Mersin Üniversitesi’nden yapılan açıklamada, tüm kent ve sektör paydaşlarına proje tanıtım toplantısına davet yapıldı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA