TOROS GÜBRE KORKUTTU! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TOROS GÜBRE KORKUTTU!


 

Tekfen Tarımsal Sanayi Grubu’nun çatı şirketi olan Toros Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin Mersin Fabrikası’nda 12 Ağustos günü yükselen farklı renkteki dumanlar kentte korkuya neden oldu!

HEDİYE EROĞLU

Toplam kurulu üretim kapasitesi ve pazar payı itibariyle Türkiye’nin en büyük gübre üreticisi konumunda lan Toros Gübre, bayramda Mersinlileri korkuttu.
Tekfen Tarımsal Sanayi Grubu’nun çatı şirketi olan Toros Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin Mersin Fabrikası’nda 12 Ağustos günü yükselen farklı renkteki dumanlar kentte korkuya neden oldu! 

“ZEHİRLİ DUMAN SALINIMI YAPTI”
Sosyal medyadan yayına fotoğraflarda fabrika bacasından yükselen farklı renklerdeki duman ‘zehir’ olarak yorumlandı. Bazı vatandaşlar, “Bayramda durumu fırsat bilen #torosgübre fabrikası, insanlar bayram telaşına girmişken doğaya ve havaya zehirli duman salınımı yaptı. Daha önce bizzat fabrikaya mail yoluyla şikayetimi bildirmiştim. Bayramdan sonra Ticaret ve Sanayi bakanlığına şikayetimi yapacağım. Dumanın rengi turuncu renkte olunca doğaya verdiği zarar en üst seviyede” paylaşımları yaptı. .
Bazı vatandaşlar ise “Bilen bilmeyen konuşuyor, maalesef bizim insanımız böyle arızadan kaynaklanan bir durum personel gece gündüz uğraşıyor” yorumu yaptı. 
Ancak çok sayıda paylaşım ve yorum nedeniyle bilgi kirliliği oluşurken fabrika yönetimi resmi bir açıklama yapmadı.

EN BÜYÜK SANAYİ KURULUŞLARI ARASINDA
Temelleri 1974 yılında atılan ve odağında tarımsal faaliyetlerin yer aldığı çok sayıda ürün ve hizmeti bünyesinde bulunduran Tekfen Tarımsal Sanayi Grubu çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Toros Tarım, 2018'de Ceyhan, Mersin ve Samsun fabrikalarında yüzde 86 kapasite kullanımıyla 1 milyon 603 bin 702 ton gübre üretti.
Fabrikalarında ürettiği amonyum nitrat (AN), kalsiyum amonyum nitrat (CAN), diamonyum fosfat (DAP) ve kompoze (NPK) gübrelere ek olarak, organomineral ve suda eriyebilen özel gübrelerin de üretim ve satışını gerçekleştiren şirket, İstanbul Sanayi Odası tarafından 2018 yılı için açıklanan Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu içinde 70’inci sırada yer aldı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA