Kent protokolünden renkli bayramlaşma | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kent protokolünden renkli bayramlaşma


 

Mersin Valiliği’nce düzenlenen bayramlaşma töreninde renkli görüntüler yaşandı.

GİZEM EKİCİ

Kültür Merkezi Şeref Salonu'nda kamu görevlileri ve halkla gerçekleşen bayramlaşma töreninde düzenlenen bayramlaşma törenine, Vali Ali İhsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ile il protokolü katıldı. 
Törende öncelikle kamu görevlileri ve vatandaşlarla bayramlaşan Vali Su, ardından töreni takip eden basın mensuplarının da tek tek elini sıkarak bayramlarını kutladı. Törene katılanlarla sohbet eden Su, masaları da tek tek gezerek, kamu görevlileri ve vatandaşlarla yakından ilgilendi. 

“BAYRAMI BAYRAM HAVASINDA YAŞAMAK, YAŞATMAK ÇOK ÖNEMLİ” 
Bayramlaşma töreninde basın mensuplarına açıklama yapan Vali Su, tüm Mersinlilerin Kurban Bayramını kutlayarak, “Sivil toplum kuruluşlarımız, kamu görevlilerimiz ve vatandaşlarımızla hep bir birlikte bir araya geldik ve bayramın atmosferini teneffüs etmeye çalışıyoruz, bayramlaşıyoruz. İnanıyorum ki, bu bayramlar bizim yardımlaşma, kaynaşma, birlik ve beraberlik duygularımızın daha çok güçlenmesine vesile olacaktır. Bayramı bayram havasında yaşamak, yaşatmak çok önemli. Bu anlamda hepimiz, büyüklerimizin ellerini öpüp, onların hayır duasını alarak bayramı güzelleştirmeli, küçüklerimizi sevindirerek, onların bayram coşkusuna ortak olmalıyız. Bu arada mahallemizde, semtimizde, köyümüzde varsa yetim, öksüz, kimsesizleri de ziyaret ederek, onları da bayramın mutluluğuna ortak kılmamız gerekiyor” diye konuştu. 
Bugün tüm ülkede ve Mersin’de huzur ve güven içerisinde bir bayram yaşandığına dikkat çeken Su, “Bu bayramı huzur ve güven içerisinde yaşamamız, güvenlik kuvvetlerimizin cansiperane gayretleriyle oluyor. Ülkemizin huzuru, barışı, güvenliği için canlarını seve seve veren aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum; kahraman gazilerimize minnetlerimi ifade ediyorum. Bu bayramda şehit ailelerimizi de unutmamalı, onları da ziyaret edip, gönüllerini alarak bayramlarını tebrik etmeliyiz ve bayram sevincini paylaşmalıyız. Gazilerimiz ve yakınlarıyla da bir araya gelerek, bayram coşkusuna ortak olmalarını sağlamalıyız. Böyle bir atmosfer içerisinde Kurban Bayramını hep birlikte geçirirsek çok güzel olacağını düşünüyorum. Kurban Bayramında tüm vatandaşlarımıza en kalbi sevgi ve saygılarımı ifade ediyor, bayramlarını tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı. 

“İYİ Kİ BAYRAMLAR VAR”
Başkan Seçer de, bayramların insanlar arasındaki birlik ve beraberlik duygularını yeniden pekiştirmesi adına önemli olduğunu vurguladı. Seçer, “Dostluk, kardeşlik, birlik, beraberlik bunlar çok değerli kavramlar. Geleneksel dini bayram anlayışlarında da aslında bu duyguları pekiştirmek gerekiyor, olması gereken bu, geleneksel anlayış bu. İyi ki bayramlar var diyoruz zaman zaman. Aylarca, günlerce bir araya gelemediğimiz yakınlarımızla, dostlarımızla bir arada olma imkânı buluyoruz” dedi.

“UYGULAMALARIMDA DOSTLUĞU, KARDEŞLİĞİ, BİRLİĞİ, BERABERLİĞİ ÖNE ÇIKARTMAYA ÇALIŞIYORUM”
İçerisinde bulunduğumuz çağda bazı duyguların tahrip olduğunu söyleyen Seçer, yöneticiler olarak birlik, beraberlik yapısını korumak için katkı sunmaları gerektiğini ifade etti. Başkan Seçer konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Konjonktür dönem, çağ, yaşam şekilleri gelişen dünyada tabi geleneksel olan bu yapıyı da yavaş yavaş ortadan kaldırıyor ama bunun farkında olarak özellikle biz yöneticiler o yapıyı korumak için katkıları sunmak zorundayız. Ben belediye başkanı olduğum günden bugüne kadar ikinci dini bayramını geçiriyorum. Hemşerilerime hep bunun vurgusunu yapmaya çalışıyorum. Söylemlerimde, mesajlarımda, bayram uygulamalarımda dostluğu, kardeşliği, birliği, beraberliği öne çıkartmaya çalışıyorum”

“BİRLİK İÇERİSİNDE OLMAK TÜRK HALKI İÇİN EN ÖNEMLİ GÜÇ”
Seçer konuşmasını, “Toplum olarak birçok sorun yaşayabilirsiniz. Ekonomik zorluklar, farklı sıkıntılar, bölgemizde bir çatışma ortamı, kaos, huzursuzluk vardır. Bunlar aşılabilir ama kendi içinizde, büyük aileniz olan devlet mekanizması içerisinde, milletimiz içerisinde bir sorun yaşanıyorsa ya da birlik beraberlik duyguları tahribata uğramışsa burada çok dikkat etmek lazım, tedbirli olmak lazım. Biz bu bilinçle hareket ediyoruz. Umut ediyorum bizim anlayışımızda olan yöneticilerin, siyasetçilerin katkısıyla tahrip olan duygular bir an önce tedavi edilir ve Türk halkı olarak birlik içerisinde olmanın bizim için ne kadar önemli bir güç olduğunun farkına varırız” cümleleri ile sürdürdü.
Komşu illerden ve tüm Türkiye’den vatandaşları bayram tatili için Mersin’e çağıran Başkan Seçer, “Bayram Mersin’de güzel. Ağustos ayının başındayız ama hava beklediğimiz kadar bunaltıcı değil. Ben bayram öncesi komşu illerimizden hemşerilerimizi davet etmiştim. Tekrar yineliyorum, gelsinler. Bayram dört gün. Kurbanlarını kessinler ama yarın ve sonrası bir Mersin’e uğramayı düşünsünler. Güzel sahillerimiz, plajlarımız var Kızkalesi, Susanoğlu Yapraklıkoy, Kocahasan’lı gibi muazzam tiril tiril, tertemiz, güvenli, sahillerimiz var. Toroslar’ın eteklerinde birbirinden güzel yaylalarımız var. Her şeyden önemlisi çok güzel insanlarımız var. Güven, huzur ve mutluluk içerisinde bir kent Mersin” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA