MEÜ’ye İtalya’dan En İyi Öğrenci Filmi ödülü | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEÜ’ye İtalya’dan En İyi Öğrenci Filmi ödülü


 

MEÜ öğrencisi Demirkale’ye İtalya’dan En İyi Öğrenci Filmi ödülü

Haber Merkezi 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü son sınıf öğrencisi Makbule Tuba Demirkale, daha önce Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından birincilik ödülüne layık görülen ‘Sessiz İnsanlar’ adlı kısa filmiyle İtalya’da da En İyi Öğrenci Filmi ödülünü aldı. 
MEÜ’den yapılan açıklamaya göre, Makbule Tuba Demirkale, Yapım-Yönetim dersi kapsamında gerçekleştirdiği ‘Sessiz İnsanlar’ adlı kısa film projesiyle önemli bir başarıya daha imza attı. İtalya’da düzenlenen Florence Film Awards Uluslararası Film Festivalinde Demirkale’nin eseri, En İyi Öğrenci Filmi ödülüne layık görüldü. 32 farklı ülkeden başvurunun olduğu yarışmada ödül alan kısa fimler, Florence at Scuola Cinema Immagina’da gösterilecek. 
Üniversite öğrencisi Demirkale, daha önce de Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) iş birliğiyle düzenlenen 16. Geleceğin Sineması: Sinema Öğrencilerinin Kısa Film Projelerini Destekleme Yarışmasında 90 başvuru arasında senaryosuyla destek almaya hak kazanan 10 proje arasında yer almıştı. Jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucu ise 10 kısa film projesi arasında Demirkale’nin kısa filmi birincilik ödülüne değer bulunmuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA