MERSİN’DE TÜKETİCİLER HAKLARINI BİLECEK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE TÜKETİCİLER HAKLARINI BİLECEK!


 

Mersin Barosu, Mersin İl Ticaret Müdürlüğü ve Tüketici Hakem Heyeti Mersin Şubesi, tüketicilerin hakları konusunda bilinçlenmeleri ve mağdur olmamaları için işbirliği yaparak, tüketicilerin yasayla kendilerine tanınan hakları kullanmayı öğrenmeleri için adım attı.

Haber Merkezi

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Mersin İl Ticaret Müdürü Akif Yıldız’ı ve Tüketici Hakem Heyeti Şube Müdürü Mehmet Emin Arslan’ı ziyaret etti. Tüketici hakları konusunda vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla ortak çalışmalar yapılması konusunda fikir birliğine varılan ziyarette Baro Başkanı Yeşilboğaz, “Tüketici haklarının korunmasında, Anayasamızda, Ceza Hukukumuzda, Borçlar Hukukumuzda, Ticaret Hukukumuzda başta olmak üzere, hukukumuzun çeşitli dallarında düzenlemeler yapılmıştır. Tüketicinin korunmasındaki en önemli noktalardan birisi, tüketicinin hakkını arayabilmesidir. Hak arayabilmek için de tüketiciler, yasalarda kendilerine tanınan haklardan haberdar olması gerekmektedir. Bunun için de, toplumsal duyarlılığın oluşmasına katkı sağlamak gerekir” diye konuştu.

“BİLİNÇSİZ TÜKETİCİ, SATICILARIN HUKUKA AYKIRI DAVRANIŞLARINI ARTIRIYOR”

Yasalarda var olan koruyucu düzenlemelere karşın, tüketicilerin hala mağdur olduğuna dikkat çeken Yeşilboğaz, “Çünkü hak arama yolları konusunda yeterli bilinç sağlanamamıştır. Tüketiciler yasayla kendilerine tanınan hakları kullanmayı öğrenemediği sürece, tüketiciyi koruyan bütün hukuki düzenlemeler sadece kağıt üzerinde kalacaktır. Bu da kötü niyetli satıcıların hukuka aykırı davranışlarını arttırmaktadır. Tüketici haklarının yerleşmesi ve gelişmesinde bizlere büyük görevler düşmektedir. Ancak tüketiciler de haklarını öğrenmek ve aramak için örgütlenmeli, seslerini duyurmalıdır. Mersin Barosu Tüketici Hakları Komisyonumuzla birlikte, sizlerle işbirliği içerisinde, farkındalık çalışması yapmaya hazırız” diye konuştu.

Ziyaretten mutluluk duyduklarını ifade eden Tüketici Hakem Heyeti Şube Müdürü Mehmet Emin Arslan ve Mersin İl Ticaret Müdürü Akif Yıldızlı, tüketici bilincinin oluşturulması, yaygınlaştırılması, güçlü, doğru ve etkili bir tüketici hareketinin yaratılmasını sağlamak amacıyla Mersin Barosu ile yapacağımız işbirliğinden, olumlu kazanımlar sağlanacağına inandıklarını belirtti.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA