AKDENİZLİ ÇOCUKLAR BAYRAM ETTİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKDENİZLİ ÇOCUKLAR BAYRAM ETTİ


 

Akdeniz Belediyesi’nin bayram öncesi hayata geçirdiği okul bahçelerine kurulan yüzme havuzları ilçede yaşayan çocukların erken bayram kutlaması yapmasını sağladı.

GİZEM EKİCİ

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, yerel seçimler öncesi verdiği bir sözünü daha yerine getirdi. Başkan Gültak’ın talimatıyla, 4 mahalleye kurulan ve çocuklara hem tatil hem de bayram hediyesi olan portatif yüzme havuzları törenle açıldı. Yeni Mahalle Zeki Sabah İlkokulu’nun bahçesinde kurulan havuzun açılışına katılan Başkan Gültak, mahalle sakinleri ve havuza giren küçük çocukların alkış ve teşekkürleriyle karşılandı. Açılışa, kentin yerel ve ulusal medya kuruluşlarında çalışan gazeteciler de yoğun ilgi gösterdi. Çocuklarla birlikte havuzun kenarına oturan ve ayaklarını suya koyan Başkan Gültak, küçüklerin keyif, heyecan ve mutluluğuna ortak oldu.

“SÖZ VERDİK, ÇOK ŞÜKÜR SÖZÜMÜZDE DURDUK”
Başkan Gültak, gazetecilere havuz kenarında yaptığı açıklamada, seçimler öncesinde annelerin kendisine; “Yüzmeyi bilmemek, denize, havuza gidememek çocuklarımızın kaderi midir?” diye sorduklarını hatırlatarak; “Ben de ‘hayır’ dedim. ‘Sizler Türkiye Cumhuriyeti’nin birinci sınıf vatandaşlarısınız. Eğer bana destek verirseniz ve seçilirsem, havuzları sizin ayağınıza getireceğim’ dedim. Çok şükür ki bugün bu sözümüzde durduk. Akdeniz’de 4 noktada portatif havuzlarımızı kurduk” dedi.

“ÇOCUKLAR MUTLU, ANNELER MUTLU, BEN MUTLUYUM” 
Başkan Gültak; havuzlara gelmek isteyen çocuklar için Akdeniz’in 65 mahallesinden servis hizmeti sağlanacağını da kaydederek, “Proje sonunda yaklaşık 5 bin çocuğumuza yüzme öğreteceğiz. Önümüzdeki senelerde de bu sayıyı daha da arttıracağız. Ayrıca Yılmaz Güney Parkı’nı da Gençlik Merkezi’ne çevirip, oradaki aquaparkı da hizmete açarak, çok daha fazla çocuğumuzun, yazın sıcağında serinlemelerini ve yüzme öğrenmelerini sağlayacağız. Ben mutluyum, çocuklar mutlu, anneler mutlu... Allah’a şükürler olsun, ben sözümde durdum. Bu konuda hizmetlerimiz devam edecek” diye konuştu.

YENİ MAHALLE, ÇİLEK, KARADUVAR, ŞEVKET SÜMER…
Mersin’de bir ilk olan proje ile Yenimahalle Zeki Sabah İlkokulu, Çilek Mahallesi Güney Ortaokulu, Karaduvar Mahallesi Suphi Öner İlkokulu ile Şevket Sümer Mahallesi Hatice Uluğ İlkokulu’nun bahçesine 1 metre derinliğe sahip portatif yüzme havuzları yerleştirildi. Bu sayede, bugüne dek yüzme havuzuna gidemeyen 7-13 yaş arası yüzlerce çocuk, hem gönüllerince yüzebilecek hem de yüzme kursu alabilecek. Havuzların açıldığı okullara, oyun grupları ile tenis masaları da yerleştirilerek çocuklar için eğlence alanları da oluşturuldu. 

ÇOCUKLAR HAVUZLARA SERVİSLERLE TAŞINACAK
Ücretsiz yüzme kursları da verilecek olan havuzlara, diğer mahallerden gelmek isteyen çocuklar için servisler konulacak. Her öğrenci Pazartesi-Perşembe, Salı-Cuma, Çarşamba-Cumartesi olmak üzere haftanın 2 günü, 09:30-18:30 saatleri arasında yaş grubuna göre belirlenen 1 saat boyunca kurs alabilecek. Havuzları kullanmak isteyen çocukların aileleri, mahalle evleri, muhtarlıklar ve havuzların kurulduğu okullara başvurarak kayıt yaptırabilecek. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA