KAZDAĞLARI İÇİN SAHİLDE TANGO YAPTILAR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KAZDAĞLARI İÇİN SAHİLDE TANGO YAPTILAR


 

Mezitli Belediyesi ve Mezitli Kent Konseyi’nin birlikte organize ettiği ‘Yok Etme Dans Et’ ekinliğinin ikincisi Kazadağları’nda yaşanan katliama tepki olarak gerçekleştirildi. D&S Dans Akademisi dansçılarının muhteşem bir şov gerçekleştirdiği gecede Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da tango yaptı. Viranşehir Sanat Durağı’nda engelli bir vatandaşla yapılan dans şov ise büyük alkış aldı.

Haber Merkezi 

Türkiye’nin her yerinden tepkilerin yükseldiği, Çanakkale Kazdağları’nda altın arama çalışmaları sırasında yaşanan çevre katliamına doğasever Mezitlililer de duyarsız kalmadı. Mezitli Belediyesi Viranşehir Sanat Durağı’nda bir araya gelen Mezitlililer tepkilerini tango yaparak gösterdi. Mezitli Belediyesi ve Mezitli Kent Konseyi’nin birlikte organize ettiği ‘Yok Etme Dans Et’ ekinliğinin ikinci bölümünde doğaseverler Kazdağları için dans etti. Ellerinde ‘Kazdağları’na Sahip Çık’, ‘Ağaçlar Susar Biz Susmayız’, ‘Kazdağları’na Dokunma’ gibi dövizler taşıyan Mezitlililer ağaç katliamına tepki gösterdi. Etkinliğe, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, belediye meclis üyeleri ve yüzlerce vatandaşın yanı sıra kırılan ayağına rağmen Mezitli Kent Konseyi Başkanı Sibel Gelbul da katıldı.  
D&S Dans Akademisi dansçılarının muhteşem bir şov gerçekleştirdiği gecede Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da tango yaptı. Sergilenen kıvrak figürlere başarıyla eşlik eden Başkan Tarhan, dansta ki ustalığını da gösterdi.  Viranşehir Sanat Durağı’nda engelli bir vatandaşla yapılan dans şov ise büyük alkış aldı.
Kazdağları’nda yaşanan katliama tepki göstermenin bir insanlık görevi olduğunu dile getiren engelli Mustafa Erşahin isimli vatandaş, “Buraya tepkimi göstermek için gelmiştim. Bir anda dansçı arkadaşımızdan ‘Birlikte dans edelim’ teklifi alınca hem şaşırdım hem de acayip mutlu oldum. İki yıl önce de bir engelli dans yarışmasına katılmıştım. Benim için bu gece unutulmaz bir anı oldu. Eğer böyle bir olanak sunulursa dans etmek isterim” dedi. 
Engelli Mustafa Erşahin’in  herkese örnek olması gerektiğini ifade eden Mezitli Belediye başkanı  Neşet Tarhan da, “Burada elinden geldiği kadarıyla katliama tepki göstermek için geldi ve dans etme teklifini de geri çevirmeyerek örnek oldu. Bunun, kahvede oyun oynayan, evinde televizyon izleyen, Kazdağları’nda yaşanan orman katliamına sessiz kalan herkese ders olması gerekiyor. Bu direnci paylaştığı için kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi.
Kazdağları’nın üstünün altından daha değerli olduğuna vurgu yapan Başkan Tarhan sözlerini şöyle sürdürdü: “Kazdağları Çanakkale’nin tek ve seçeneksiz su kaynağı baraj havzası üzerindedir. Kazdağları Türkiye’nin oksijen deposudur. Bir Kanada şirketi siyanürle altın arama uğruna 2 bin dönümlük alanda 200 bin ağacı yok etmiştir. Şairin söylediği gibi; “Gitmesekte görmesek te o köy bizim köyümüzdür” Kaz Dağları da hepimizin, bugün burada Kazdağları’nda doğanın ve suyun zehirlenmesine karşı sesimizi duyuruyoruz. 
Şair;“Senin vatanın savunduğun çizgi değildir. Koca bir bahçedir ve uçsuz bucaksız bir topraktır ki, her yerinde durup direneceksin” diyordu.Yani vatan her yerdir. Madeninde, toprağında, ağacında, suyunda savunulması gerekir. Kurtuluş yok tek başına ,Ya hep beraber ya hiç birimiz.
Ataol Behramoğlu; “Ruhunu şeytana, altına, iktidar hırsına satmış vatan satıcılarının sonları hızla yaklaşıyor” diye haykırıyor. 
Değerli arkadaşlar; Ölüler altın takmaz.Kazdağları’nın üstü altından daha değerlidir”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA