RİZE’DEN ESİRGENMEYEN MERSİN’DEN DE ESİRGENMEMELİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

RİZE’DEN ESİRGENMEYEN MERSİN’DEN DE ESİRGENMEMELİ!


 

Rize genel bütçeye katkı sıralamasında 26’ıncı şehirken ikinci havalimanın iki yıl erken bitirilmesi için hükümetin açıklamalarına, yapımı yılan hikayesine dönen Uluslararası Çukurova Havalimanı’nı bekleyen Mersinlilerden tepki geldi!

HEDİYE EROĞLU

İlki 2013'te olmak üzere bugüne kadar 3 kez daha açılışı yapılan Uluslararası Çukurova Havalimanı’nın yapımı yılan hikayesine dönerken hükümetin başka illerdeki havalimanı yatırımlarına ağırlık vermesi tepki çekiyor. 
Geçtiğimiz günlerde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’ın, Rize-Artvin Havalimanı’nın açılış tarihinin sözleşmede 2022 olarak belirlendiğini ancak 2020 yılı sonunda hizmete alınmasının planlandığını açıklaması Mersinlileri adeta ayağa kaldırdı. 
Rize genel bütçeye katkı sıralamasında 26’ıncı şehirken ikinci havalimanın iki yıl erken bitirilmesi için hükümet seferber olurken, yaklaşık 7 yıldır yapımı yılan hikayesine dönen Uluslararası Çukurova Havalimanı’nı bekleyen Mersinliler hükümete tepki gösterdi. 

MERSİN’İN, BÜTÇEYE KATKISI RİZE’DEN 10 KAT DAHA FAZLA!
Mersin’in önde gelen isimlerinden iş insanı Faik Burakgazi, sosyal medyadan yaptığı açıklamayla duruma tepki gösterenlerin başında gelirken, söz konusu paylaşımın çok sayıda kişi tarafından destek bulduğu görüldü. 
Burakgazi paylaşımında, Çukurova Havalimanı’nın her seçim öncesi, iktidarın vaatleri arasında yer aldığnı anımsatarak, “2012’de ihale edildi. Mayıs 2013’de temeli atıldı. Bir süre sonra yüklenici firma iflas etti. Ağustos 2015’de sözleşme feshedildi. Bu kez DHMİ, ‘öz kaynaklarımızla yapacağız’ açıklaması yaptı. Bölge olarak pek sevindik... İnşaat yeniden başladı. Ancak ağır aksak ilerledi. DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak Aralık 2018’de alt yapının yüzde 40 realize edilmesine, üstyapının da 899 milyon TL’ye ihale edilmesine rağmen döviz kurlarındaki artışlara işaret ederek projenin durdurulabileceğini belirtti. Şu anda ne durumda olduğunu bilmiyoruz!” dedi.
Ancak buna karşın geçtiğimiz günlerde Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan’ın Rize-Artvin Havalimanı’nın açılış tarihinin öne çekilmesi ile açıklamalar yaptığını anımsatan Burakgazi,  
“Tesadüf, aynı gün ben de oradaydım. Ertesi gün yerel gazetelerde bu haberi okudum.
Aklıma bizim havaalanımızın bitmeyen öyküsü geldi. Ardından Mersinli delikanlının bir okul duvarına ‘Sevgilim, aşkımız Mersin Havaalanı inşaatı gibi olsa, hiç bitmese...’ diye yazdığı gülümseten yazıyı hatırladım.
Oldum olası hesabıma güvenirim; meseleyi hesaba vurdum: Rize 348 bin 600 nüfus, Mersin ise bir milyon 814 bin -500 nüfus!  Yani beş mislinden fazla...
Her iki ilin genel bütçeye yaptığı katkı sıralamasında Rize 27’inci, Mersin ise 6’ıncı sırada. Yani Rize’nin genel bütçeye sağladığı katkının 10 mislini Mersin sağlıyor. Neresinden bakarsak tutmayan bir hesap ve de kurşun gibi ağır! Son söz: Rize’den esirgenmeyen Mersin’den de esirgenmemeli!” ifadelerine yer verdi.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA