KIRSAL BULUŞMALAR ROMA YOLU’NA UZANDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KIRSAL BULUŞMALAR ROMA YOLU’NA UZANDI


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Çocuk Çalışma Grubu’nun düzenlediği Kırsal Mahalle Buluşmaları’nın altıncısı, Tarsus’ta gerçekleştirildi. 2 bin yıllık Antik Roma Yolu’nda tarihi İpek Yolu’nu adımlayan katılımcılar, 200 yıllık Sağlıklı Mahallesi’nde yöresel ürünlerin tadına bakma fırsatını buldu. Kayadibi Mahallesi ile devam eden turda katılımcılar, Tarsus Baraj Gölü manzarasında hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Çocuk Çalışma Grubu tarafından kadınların sosyal ve ekonomik hayata katılımlarının sağlanması ve unutulmaya yüz tutmuş el emeği ürünlerin üretiminin teşvik edilmesi amacıyla düzenlenen Kırsal Mahalle Buluşmaları’nın son durağı, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in eşi Meral Seçer’in de katılımıyla Tarsus oldu. 2 bin yıllık Antik Roma Yolu’nu adımlayıp, Sağlıklı Mahallesi’nde yöresel ürünlerin tadına bakan katılımcılar, Tarsus Baraj Gölü’nde de manzaranın tadını çıkardı.

BÜYÜKŞEHİR’DEN TARİHİ ETKİNLİK
Tarihi değerleri ile dikkat çeken Tarsus’un 2 bin yıllık Roma Yolu’nda başlayan Kırsal Mahalle Buluşması, İpek Yolu gezintisinin ardından Göçer Yörükleri tarafından 200 yıl önce kurulan Sağlıklı Mahallesi’nde devam etti. Sağlıklı Mahallesi’nde bölge sakinleri tarafından sunulan yöresel sıkma-ayran ikramının ardından ünlü Tarsus Beyazı cinsi üzümleri tadan misafirler, maya inciri ve dikenli incirin de tadına bakarak, tarih kokan geziye lezzet dolu bir durak ekledi.
Sağlıklı Mahallesi sakinleri ile bir araya gelen konuklar, dalından topladıkları maya inciri ve dikenli incirlerle beraber ikinci durak olan Mersin ve Tarsus’un içme suyu ve elektrik ihtiyacını karşılayan Tarsus Barajı Gölü’ne gitti. Tarih ve lezzet dolu bir yolculukla eğlenceli anlar yaşayan misafirler, gölün eşsiz manzarasında fotoğraf çektirmeyi ihmal etmedi. 

BULUŞMALAR YOL GÖSTERİYOR
Antik Roma Yolu’nda tarihi İpek Yolu’nu turlayan misafirlere eşlik eden Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in eşi Meral Seçer, Kadın ve Çocuk Çalışma Grubu tarafından kadınların sosyal ve ekonomik hayata katılımlarının sağlanması amacıyla düzenlenen Kırsal Mahalle Buluşmaları’nın önemini vurguladı. Bu buluşmalarla hem kadınların sosyal ve kültürel etkinliklere katılarak mutlu olmalarına imkan verdiklerini, hem de Mersin’in tarihi ve kültürel değerlerini tanıtmak için önemli bir fırsat yakaladıklarını aktaran Seçer, şunları söyledi:
“Şimdi tarihi Roma Yolu’ndayız. Akdeniz’i Anadolu’ya bağlayan İpek Yolu’nun, ticaret yolunun pek çok medeniyetin geçtiği kapı olduğunu biliyoruz ve bu taşların üzerinde dolaşmak kadınlarımızın da çok hoşuna gitti. Sonuçta bu gibi yerlere özel olarak bir program yapamıyorsunuz. Tarihimizi hissetmek, Mersinimiz’in tarihi varlığında neler olduğunu bilmek kadınlarımızı da çok memnun etti. Onların mutluluğu bizim gezilerimizin doğruluğu konusunda bize yol gösterici oldu. Demek ki tarihi ve kültürel yerlerimize daha çok önem vereceğiz ve Mersin’deki kadınlarımızı buralara götüreceğiz, onların da bu güzel yerleri tanımalarını sağlayacağız. Onlar vasıtasıyla da bizler bu değerleri Mersin ve ülkemize duyurmak istiyoruz.”

KADINLAR HAYRAN KALDI
Her etkinliğin bir öncekinden daha da güzel olduğunu belirten misafirlerden Sevgi Gökelma, “Bu gerçekleştirilen etkinlik kesinlikle çok güzel, çok memnunum, sık sık da yapılıyor. Bu etkinlik sayesinde görmediğimiz yerleri görme imkanımız oluyor. Daha önce de Kırsal Mahalle Buluşmaları’na katıldım. Bu katıldığım 4’üncü buluşma. Gelecek zamanlarda da Kırsal Mahalle Buluşmaları’na katılmaya devam edeceğim, çünkü her oluşturulan etkinlik bir öncekinden daha iyi oluyor. Dört gözle bekliyorum devamını. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e bu etkinlikleri düzenlediği için çok teşekkür ediyoruz” dedi. 
Katılımcılardan Esma Erdeniz ise etkinlikten duyduğu memnuniyeti, “Bu etkinliklere 5’inci katılışım ve gerçekten çok güzel. Tarih, doğa harika. Bu etkinlikle beraber yaşadığımız şehirleri, üstünden bilmeden geçtiğimiz tarihi öğreniyoruz. Şehrimizi tanıyoruz. Bunun için Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ve Başkanımız Vahap Seçer’e çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA