CARETTA-CARETTALARA “DÜĞÜN” TEHDİDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CARETTA-CARETTALARA “DÜĞÜN” TEHDİDİ


 

100. Yıl (Gümüşkum) Tabiat Parkı içerisindeki tartışmalı düğün salonu yaz ayı ile birlikte faaliyete geçti. Düğünlerin deniz kaplumbağalarının yumurta bırakma vaktinde yapılması yeni bir tehlike doğurdu.

SONER AYDIN

Mersin kent merkezindeki tek doğal alan olan 100. Yıl (Gümüşkum) Tabiat Parkı’nda yeni bir tehlike ortaya çıktı. Daha önce Pop Festivali ve Uygulama İmar Planı ile başı derde giren tabiat parkı sakini caretta-caretta deniz kaplumbağaları bu defa düğün salonu tehlikesi ile karşı karşıya. 

POP FESTİVALİ ERTELENDİ
Mersin’de caretta caretta ve yeşil deniz kaplumbağalarının üreme ve yumurtlama alanı olan Mezitli Davultepe 100. Yıl Tabiat Parkı’nda 5-7 Haziran tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan ‘Mersin Pop Fest’, Mersin halkının, çevrecilerin ve Mezitli Belediyesi’nin tepkileri üzerine iptal edildi.

TABİAT PARKINA ‘UYGULAMA İMAR PLANI’ 
Pop Festivalinin ertelenmesinin ardından bu defa Tabiat Parkı için hazırlanan 1/5 bin ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıktı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan plan kararlarının sürdürülebilir koruma ilkelerine uymadığı ve tabiat parkının gelecek kuşaklara aktarılmasını olanaksız hale getiren kararlar içerdiği tarafımızca tespit edildi. Bunun üzerine harekete geçen TMMOB Mimar Odası Mersin Şubesi ve Mezitli Belediyesi söz konusu plana iptal davası açtı. Kamuoyunda yoğun tepki alan planın iptal edilerek parkın doğal haline bırakılması bekleniyor.

IŞIK VE SES DENİZ KAPLUMBAĞALARINI KORKUTUYOR
Son 3 aydır çeşitli sorunlarla baş başa kalan tabiat parkı sakini deniz kaplumbağaları bu defa ‘düğün’ tehlikesi yaşıyor. Deniz kaplumbağalarının yumurta bırakma alanına yakın bir noktada kurulan düğün salonu tepkilere rağmen kaldırılmadı. Mayıs-Eylül ayları arasında faaliyetlerini artıran düğün salonundan çevre yayılan ses ve ışık nedeniyle yumurta bırakmak için karaya çıkan deniz kaplumbağaları yumurta bırakmadan geri dönmek zorunda kalıyor.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA