‘ŞANTİYE’ DENİLDİ MAKAM OTOPARKI OLDU! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘ŞANTİYE’ DENİLDİ MAKAM OTOPARKI OLDU!


 

Dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz tarafından Taş Bina arkasına yaptırılan ‘şantiye alanı!’ 2 yıl geçmesine rağmen kaldırılmadı. Vatandaşların dinlenme alanı olarak kullandığı alan şimdilerde ‘özel makam otoparkı’ oldu.

SONER AYDIN 

Mersin Büyükşehir Belediyesi 21 Ağustos 2017’de kentin en eski yapılarından biri olan ve hizmet binası olarak kullanılan tarihi Taş Bina’nın güney tarafında her gün binlerce insanın serinleyerek dinlendiği alandaki oturma banklarını ve süs havuzunu yıkıp yerine makam araçları için otopark yapmak üzere duvar ördü. 

VALİLİK, “MEYDANA DAHİL EDİLECEK” DEMİŞTİ
Konuyla ilgili olarak gazetemizde “Vatandaşın dinlenme alanı makam otoparkı mı oldu?” başlığı ile ilgili yayımlanan haberin ardından soruşturma başlatan Mersin Valiliği gazetemize 1 Kasım 2017’de verdiği yanıtta söz konusu alanın Kentsel Tasarım ve Yenileme Projesi kapsamında geçici şantiye sahası olarak bırakıldığını bildirdi. 
Valilikten verilen yanıtta, “Haber konu alanın Kentsel Tasarım Projesi kapsamına alındığı, sözü geçen alanın geçici şantiye sahası olarak bırakıldığı, ilgili hizmet binasının yapım çalışmaları tamamlandığında meydana dâhil edilmek üzere gereken çalışmaların yapılacağı anlaşılmıştır” ifadesine yer verildi. 
Ancak aradan geçen 2 yıla rağmen yaklaşık iki metrelik duvar sökülmedi. Eski haline döndürülemeyen alanın makam araçları için otopark olarak kullanılmaya devam edilmesi tepki topluyor. Kocamaz’ın yanlışını sürdürmekte ısrar eden Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e yönelik eleştirileri de arttırdı. 

70 YILLIK TARİHE SAHİP!
Belediye hizmet binası olarak kullanılan Taş Bina, ilk olarak zamanın Valisi Tevfik Sırrı Gür tarafından Ak Otel inşaatı olarak başlatıldı. Daha sonra inşaat tamamlanmadan valinin tayini çıkınca otel planı değiştirilerek hizmet binasına dönüştürüldü ve 1950 yılında belediye binası olarak Mersin Belediyesine devredildi. 
Yaklaşık 70 yıl boyunca hizmet veren Taş Bina’nın Kent Müzesi’ne dönüşmesi için ise ilk adım alanı halka kazandırmak yerine otopark olarak kullanmaya devam eden Başkan Seçer’den geldi.
Geçtiğimiz aylarda Taş Bina’yı Kent Müzesi’ne dönüştürmek için çalışma başlatan Seçer, Burhanettin Kocamaz tarafından Gençlik Merkezi olarak kullanılması planlanan eski Baharatçılar Çarşısı’nda yapılan binanın yeni hizmet binası olacağın açıklamıştı. 
Hizmet binasının taşınmasının ardından makam otoparkı olarak kullanılan alanın kente kazandırılıp kazandırılmayacağı ise merak konusu oldu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA