TARİHİN KARA GÜNÜ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARİHİN KARA GÜNÜ!


 

Mersin Çevre ve Doğa Derneği, Japonya’nın Hiroşima ve Nagazaki kentlerine atılan atom bombalarının tarihin en acımasız kara günü olduğunu söyledi.

Haber Merkezi

Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED), ABD tarafından 74 yıl önce Japonya’nın Hiroşima ve Nagazaki kentlerine atom bombası atılmasının yıl dönümünde yazılı açıklama yaptı. Atom bombası faciasının 500 bin kişinin ölümüne, 1 milyona yakın insanın da yaralanmasına neden olduğunu belirten Dernek Başkanı Sabahat Aslan, “Bu insanlık ayıbının izleri günümüzde halen devam etmektedir. Ölen insanları saygıyla anıyor, bu bombaları masum insanların üzerine atan Amerika Birleşik Devletlerini lanetliyoruz” dedi.

“ATOM MADDELERİNİN HAMMADDESİ NÜKLEER SANTRALLERDE ÜRETİLİYOR”
Atom bombalarının ve nükleer silahların hammaddelerinin nükleer santrallerde üretildiğini belirten Aslan, “Nükleer santraller tarih boyunca milyonlarca insanın ölmesine, sakat yaşamasına, ekolojik dengenin bozulmasına ve hesaplanamayan milyarlarca para değerinin heba olmasına neden olmuştur. Nükleer santrallerin insanlığa verdiği ekonomik ve sosyal zararlarının korkunç boyutlarını Çernobil ve Fukuşima da gördük. Dünyada birçok ülke, Nükleer santrallerin kurulum, üretim, işletim ve güvenlik maliyetlerinin çok yüksek olması ve  atık sorununun çözülemeyişi, özellikle küresel ısınma ve iklim değişikliğinin yaratmış olduğu felaketler nedeniyle artık Nükleer Santrallerden vazgeçmektedir. Tarihte yaşanan nükleer felaketlerden ders almadan Ülkemizde yapımı planlanan nükleer santrallerin kurulmasına dönük tüm argümanlar bilimdışı ve hukuksuzdur. Halkın ve bilim insanlarının itirazları görmezden gelinerek yapımına başlanan Akkuyu Nükleer Santrali inşaatında meydana gelen çatlaklar, ilerde meydana gelecek felaketlerin işaretidir. Akkuyu Nükleer Santralinin inşaatında meydana gelen olumsuzluklar kamuoyundan gizlenmektedir. Akkuyu Nükleer Santrali projesiyle ilgili olumsuzluklara karşı hukukta gereğini yapmamaktadır. Nükleer santraller yaşamı bitirir. Kamu kaynaklarına zarar verir. Yaşadığımız topraklarımızı, işimizi, aşımızı sağlığımızı ve geleceğimizi korumak için, Ülkemizde Nükleer santrallerin kurulmasını, Ülkemizin nükleer çöplük olmasını Ülkemizde nükleer silahların üretilmesini istemiyoruz. Kamuoyunu başta Akkuyu Nükleer Santral projesi olmak üzere tüm nükleer santrallere karşı mücadele etmeye ve Hükümeti, ülkemizde planlanan tüm nükleer santral projelerinden vazgeçmeye çağırıyoruz” diye konuştu.

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA