AKSIFAT BARAJI’NIN YARISI BİTTİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKSIFAT BARAJI’NIN YARISI BİTTİ!


 

Yaklaşık 83 bin dekar zirai araziyi suya kavuşturacak Aksıfat Barajı’nda 5 yıl sonunda inşaatın ancak yarısı tamamlanabildi!

Hediye Eroğlu

Mersin’in Erdemli İlçesi'nde Lamas Çayı'nın kaynağını oluşturan Aksıfat Deresi üzerinde inşası 5 yıldır süren Aksıfat Barajı’nın ancak yarısı tamamlanabildi. İhale sözleşmesi 25 Nisan 2014 tarihinde imzalanan ve 2018’de tamamlanacağı açıklanan barajda fiziki gerçekleşme aradan geçen 5 yıla rağmen ancak yüzde 55’e ulaştı!
Bir türlü tamamlanamayan baraj tam kapasite faaliyete geçmesi halinde 83 bin dekar alanı suya kavuşturacak. Baraj ayrıca Erdemli ve Silifke ilçelerine birçok mahallede binlerce insanın su ihtiyacını da karşılayacak. 

FİZİKİ GERÇEMLEŞME YÜZDE 55’E ULAŞTI
DSİ 6. Bölge Müdürü Abdul Kasım Sarımehmet ve beraberindeki heyet Aksıfat Barajı şantiyesinde incelemelerde bulundu. 
Aksıfat Barajı'nın temelden yüksekliğinin 83 metre olduğunu belirten Sarımehmet, barajın tamamlanması ile 59,25 milyon metreküp su biriktirme hacmine sahip olacağını ve 83 bin dekara yakın zirai arazinin sulanmasına hizmet edeceğini bildirdi. Baraj inşasındaki fiziki gerçekleşmenin ise yüzde 55’e ulaştığını aktaran Abdul Kasım Sarımehmet, çalışmaların aralıksız sürdüğünü kaydetti. 
Sarımehmet ayrıca depolama hacmi 59,25 milyon metreküp, kurulu gücü 8,10 milyon kilowatt saat olan barajın yöre beldelerinin içme-kullanma suyunu da karşılayacağını da sözlerine ekledi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA