KAHRAMANLI NAKLİYAT’TAN SOĞUK HAVA DEPOSU YATIRIMI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KAHRAMANLI NAKLİYAT’TAN SOĞUK HAVA DEPOSU YATIRIMI


 

Türkiye’deki tek kara limanı olarak bilinen Dry Prot tesisine sahip olan ancak Mersin’den hiçbir destek alamayan kahramanlı Uluslararası Nakliyat’ın son yatırım hamlesi, Soğuk Hava Deposu oldu.

Hediye Eroğlu

Krizleri fırsata çevirerek 1970’lerden buyana faaliyet gösteren sektörün öncü kuruluşlarından Kahramanlı Uluslararası Nakliyat, gücüne güç katacak yeni yatırımlarını sürdürüyor. 
Lojistik, gümrük ve sigorta alanında Kuzey Avrupa’dan Birleşik Arap Emirlikleri’ne, Türk Cumhuriyetleri’nden Yemen’e kadar pek çok coğrafyada kara yolu taşımacılığı hizmeti veren Kahramanlı Nakliyat, Geçtiğimiz günlerde 10 milyon TL’lik yatırımla Mercedes – Benz Türk’ün 2. El kamyon markası TruckStore’den 2015 model 50 adet 1841 LSnRL çekiciyi daha filosuna kattı.
Ancak bununla yetinmeyen firma şimdi de Türkiye'de ki; tüm dış ticaret işlemlerinin liman içindeki gibi yapılabildiği gümrük sahaları olarak da bilinen tek Dry Port içerisine ‘Soğuk Hava Deposu’ yapmak için kolları sıvadı. 

“KRİZİN BİTMESİNİ BEKLEYECEK HALİMİZ YOK”
Kahramanlı Uluslararası Nakliyat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kahramanlı, krize rağmen yeni araç alımları, soğuk hava deposu yatırımları yapmanın her babayiğidin harcı olmadığını belirterek, “Bugün dünyanın birçok yerinde Kahramanlı Grup olarak çalışıyoruz. Bugüne kadar çok krizler gördüm. Faizlerin yüzde 150 olduğu dönemleri gördük. Ama tüm krizlerde de grup olarak biz hep yatım yaptık. Krizlerin çoğunu fırsata çevirdik. Bu dönem biraz farklı ve ağır bir kriz ama inanıyorum ki çalışmayla, mücadeleyle, ekiple çok başarılı bir şekilde bu krizden çıkacağız.
Böyle bir dönemde araç almak, yatırım yapmak belki risktir ama bugün Türkiye’de örneği olmayan bir tesise sahibiz. Bu tesisimiz; 55 dönüm üzerinde hem kapalı hem açık alanda kurulu Dry Port (kara limanı). Dry Port tesisimiz bir liman sahası olup, Gaziantep, İskenderun, Kayseri, Konya gibi bölgelerdeki ithalat ve ihracatçılara hizmet veriyor. Uluslararası nakliyede bizim araçlarımızı tercih eden müşterilerimizin Mersin Limanı ile hiçbir işi olmuyor. Çünkü Dry Port tesisimizden faydalanıyorlar. 
Araçlarımızı çoğunlukla kendi liman sahamızda çalıştırmak üzere 10 milyon TL civarında böyle bir yatırım yaptık. 
Tabiî ki böyle bir dönemde böyle bir yatırım yapmak her babayiğidin harcı değil ama inanıyorum mi bu krizi de fırsata çevirerek, yolumuza devam edeceğiz. Kriz olabilir, krizin bitmesini bekleyecek halimiz yok. Kriz bizi beklesin” diye konuştu. 

BU YATIRIM İÇİN HEYECAN YARATAN ETKEN; DRYPORT
Bu yatırımı yapmamızda bizi teşvik eden, bize bu heyecanı yaratan, bu gücü veren kendi kara limanız Dry Port tesisimizin olması. Burayı biraz daha nasıl güçlendirebilen, İran’a, Irak’a, Suriye’ye giden muz başta olmak üzere birçok mal şuan Dry Port üzerinden geliyor. Dry Port sayesinde bu malların tüm yükleme ve boşaltmasını kendi sahamızda yapıyoruz. 
Zaten bizde uluslararası çalışan firmayız. Bugün hala Türkmenistan, Özbekistan, İran üzerinden taşımalar yapıyoruz. Bugün potansiyel olarak bu taşımalar yüzde 25-30’lara kadar düştü ancak biz bu yüklemeler için bu araçları almadık. Sonuçta bizim işimiz ithalat, ihracat, nakliye. Sektöre komplike bir hizmet veriyoruz ve Dry Port ile de daha komplike bir hizmet sunma olanağına kavuşmuş olduk.

“ÖZ MAL ARACINIZ OLMADAN VAR OLAMAZSINIZ”
Kahramanlı Grup olarak şuan 100’ü aşkın az mal araca sahip olduklarını dile getiren Kahramanlı, nakliyeliğin öz mal araç ile yapılmasının önemine dikkat çekti. 
“Bugüne kadar işimizi kendi araçlarımızla yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz” diyen Kahramanlı, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Şimdi sizin öz mal aracınız olmadığı takdirde istediğiniz zaman müşteriye istediği hizmeti veremez, öz mal aracınız olmadan var olamazsınız. ‘Nakliyeciyim’ dediğiniz de müşteri size ‘kaç aracınız, filonuz, SRC belgeniz var’ diye soruyor. Geçmişte 250 öz malım varken, 250 tane de kiralık aracım vardı. Yine de taleplere yetişemiyorduk. O hızlı dönemleri tekrar yakalamak biraz zor ama bugün öz malınız olmadan başarı yakalamanız mümkün değil. Öz mallarınız jokerdir. Gece saat kaç olursa olsun yükleme yapabilirsiniz. Ama kiralık araçta bunu yapamazsınız. 
Mersin’de bizim gibi geniş filoya sahip firma sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Biz hiçbir zaman Mersin’e göre hareket etmedik. Türkiye’nin her yerinde araçlarımızı görebilirsiniz. Biz dünya oyuncusuyuz”. 

BU YATIRIM FİRMAMIZA DUYULAN GÜVENİN ESERİ 
Böyle bir dönemde Mercedes-Benz’den aldıkları 50 adet yeni çekici yatırımının Kahramanlı Uluslararası Nakliyat’a duyulan güvenin bir göstergesi olduğunun da altını çizen Ali Kahramanlı, “Biz 1970’lerden buyana var olan bir firmayız. Bu krizde, hele de hele de bankaların fırsatçı olduğu böyle bir dönemde yüzde 40-50’ler ile kredi kullanırsanız zaten batarsınız. Ama bugün bizim Mercedes ile yaptığımız anlaşma kapsamında kullanmış olduğumuz kredi oranları, vadeler, fiyatlar çok önemli bir faktördür ve firmamıza duyulan güvenin de bir göstergesidir. Arada böyle bir güven olmasa Mercedes o riski almaz. Normalde bu araçların tanesini bugün 400-500 bin TL’ye alabilirsiniz ancak biz neredeyse yarı fiyatına aldık. Yani daha araçları alırken kazanmaya başladık”. 

DRY PORT İÇERİSİNE SOĞUK HAVA DEPOSU GELİYOR
Yeni yatırımlar noktasında soğuk hava deposu yapma projesi olduklarını da açıklayan Ali Kahramanlı, “Müşterilerimizin Dry Port içerisinde bir soğuk hava deposu talebi var. Bununla ilgili plan ve projelerimiz var ki bölge itibariyle de bir ihtiyaç var. Malı bize gelen müşterilerimiz tüm hizmeti burada almak istiyor, Serbest Bölge’ye veya başka soğuk hava depolarına gitmek istemiyor. Kısa süre içerisinde Dry Port içerisinde soğuk hava deposu yapma çalışmamız var. 

TÜRKİYE’DE TEK AMA MERSİN’DEN DESTEK YOK!
Bugün Mersin’de örneği olmayan bir tesise sahibiz yani Dry Port’a. Ancak Mersin’den bir destek alıyor muyuz, yardım eden var mı? Kesinlikle yok. Bugün Mersin sınırları içerisinde limana 5 kilometre yakınlıkta bir geçici kabul alanının olması Mersin Limanı’na bir alternatiftir. Bugün Mersin Limanı yeterli hizmeti verememekte, müşteri istediği hizmeti alamamaktadır. İnsanlar zamanında malını çekemiyor. Üstelik bu malların çoğu da muz, portakal gibi raf ömrü kısa olan gıda maddesi. İnsanlar kendini doğal olarak liman dışına atmaya çalışıyor.
Biz burada liman gibi yapmıyor, Dry Port olarak 24 saat hizmet veriyoruz. Müşteri gece 12’de malını yüklemek istiyorsa biz gece 5’e kadar da olsa yükleyip teslim ediyoruz.
Ama maalesef Mersin, şehir buna sahip çıkmıyor. Biz kimseden destek alamıyoruz. Ne ticaret odasından ne siyasilerden bu konuda hiç kimse bize destek değil. Biz kendi imkanlarımız ile yürüyen ve bir şey katan bir firmayız. Mersin lojistik şehri, lojistik denildiğinde akla Mersin gelir ama Mersin bu konuda gelişmedi” diye konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (1)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  • Gönderen : SEYHUN - Tarih : 19/12/2019 - 15:15:01
    Merhabalar, haberi Türkiye de tek dry port diye paylaşmışsınız fakat bu işletme açılmadan önce 2008 de İzmit``te faaliyete giren Yılport bünyesinde kara terminali olarak da adlandırılan dry port mevcuttur.


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA