CHP’DE ‘KAYIKÇI KAVGASI’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’DE ‘KAYIKÇI KAVGASI’


 

İl ve ilçe örgütlerinde sık sık kavgaların ve istifaların yaşandığı CHP’de, başkanlara “Kayıkçı kavgası” uyarısı geldi.

SONER AYDIN

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin’de kongre sürecine girdi. İlçe delege seçimleri ile başlayacak süreç, ilçe ve il başkanının seçimleri ile son bulacak. Özellikle istifalar sonrası yönetimin düşmesi nedeniyle ilçe yönetimine kayyum atanmasının gündem geldiği Mezitli’de ve Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ile İlçe Başkanı Ali İlk arasında yaşanan kavga nedeniyle partide tansiyon oldukça yüksek.
Kongreler çerçevesinde gerçekleştirilen Mezitli İlçe Danışma Kurulu Toplantısı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Toplantıya İl ve İlçe başkanlarının yanı sıra, belediye başkanları v milletvekilleri katıldı. Danışma kurulu toplantısına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, seçilecek başkanlara uyarılarda bulundu. 

“MEMLEKETE MALZEME VERMEDEN SÜRECİ ATLATMALIYIZ”
Kongre süreçlerinin Cumhuriyet Halk Partisi’nin en sancılı dönemleri olduğunu vurgulayan Başkan Seçer, “Bu, bugüne kadar böyle olmuştur. Önce bir delege konusu ortaya çıkar. Olanlar sevinir, olmayanlar üzülür partiye küser. Bu düşüncelerden arınalım. Cumhuriyet Halk Partisi örgütü kendi haline bırakamaz. Cumhuriyet Halk Partisi, örgütü kayıkçı kavgasına dönüştürecek parti başkanlarına bırakamaz. Bize yaraşır bir süreç yaşamalıyız. Delege seçimlerinin nasıl yapılacağı iç tüzüğümüzde belirlenmiş. Herkes kendini görmeli. Yapılan delegasyonda her bölge, her mahalle, her sokak, bu partide emeği olan herkes kendini görmeli. Buna azami özen göstermeliyiz. En az hatayı yaparak bu süreci götürmek zorundayız. Sonrasında örgüt başkanlarımız seçilecek. İlçe örgüt başkanlarının seçiminde sonra Mersin’e bir il başkanı seçilecek. Bu süreci memlekete malzeme verecek ortamlar yaratmadan atlatmalıyız. Aklıselimle hareket etmeliyiz. Bundan sonraki süreçte partililer belediye başkanlarına sahip çıkacaktır. Doğru çalışanın yanında olacaktır. Cumhuriyet Halk Partisine yakışmayacak işler yapan belediye başkanlarının karşısında olacaktır. Kendi belediye başkanını kendisi denetleyecektir. Bizim yolumuz belli. Kişisel kazanımlar bizim için ikinci planda. Milletimiz bana görev verdi, ‘memleketi yönet’ dedi. Her şey çok güzel oldu ama çok daha güzel yapmak için çalışıyoruz” diye konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA