EMNİYET BAYRAM ÖNCESİ ŞOFÖRLERİ UYARDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

EMNİYET BAYRAM ÖNCESİ ŞOFÖRLERİ UYARDI


 

Mersin Emniyeti, Kurban Bayramı öncesi kentte faaliyet gösteren şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan araç şoförleri ve firma yetkilileri ile bir araya gelerek uyarılarda bulundu

GİZEM EKİCİ 

Trafikten sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Diyaaddin Özer başkanlığında Şehirlerarası Otobüs Terminali Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya firmaların katılımı yoğun oldu.
Zabıta Daire Başkanı Fuat Tuğluoğlu ile Ulaşım Daire Başkanı Ersan Topçuoğlu'nun da katıldığı toplantıda; bayramda trafiğin artacağı bu kapsamda; yol ve sürüş güvenliğinin sağlanması için gerekli tedbirlerin alınması, şoförlerin uygun hızda seyretmeleri ve hız ihlali yapmamaları, yeterli sayıda şoförü yolculuk esnasında araçlarında bulundurmaları, şoförlerin yorgun/uykusuz araç kullanmalarının önlenmesi gibi konularda uyarılarda bulunuldu. 

“YILDA 10 BİN KİŞİYİ TRAFİKTE KAYBEDİYORUZ”
İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Diyadin Özer burada yaptığı konuşmada, özellikle bayramlara yakın dönemde trafikle ilgili tedbirleri  gözden geçirdiklerini belirtti. Yılda 10 bine yakın kişinin trafikte kaybedildiğini ifade eden Özer, "Türkiye'de gerçekten başka hiçbir alanda bu kadar büyük bir kaybımız yok. 300 bine yakın insanı da bu trafik terörü yaralı bırakıyor. Bir kısmı da sakat kalıyor. Trafik kazaları bizim için çok sıradan bir olaymış gibi geliyor ama bir başkasının anası, babası kayboluyor. Bu ne zaman bizim evimize, yakınınıza bu acı ulaştığında bu tedbirlerin bu kuralların ne kadar önemli olduğunu görüyoruz" dedi.
“Biz kendi aracımızı kullanırken kendi sorumluluğumuzu üstleniyoruz ama ticari araç kullanırken özellikle yolcu taşımacılığı yaparken yanımızdaki taşıdığımız tüm insanların canını bize emanet ettiklerini unutmamamız gerekiyor" diyen Özer, "Bununla ilgili ciddi sorumluluklarımız var. Yakın bir zamanda Mut'ta yalpalayan bir oto gören görevlimiz durduruyor. Ekip kontrol ettiğinde maalesef şoför ciddi boyutta alkollü çıkıyor bunun asla mazereti olamaz. Taşıdığımız canın şehir içi ya da şehirlerarası ya da il içinde yaptığımız taşımacılığın yakınımızı taşımış gibi aile bireylerimizi önemsediğimiz gibi taşımalı yolculularında canını önemsemeliyiz" şeklinde konuştu. 

“HIZ ARTTIKÇA KAZANIN ŞİDDETİ ARTIYOR”
Sürücülerden hız konusuna hassasiyet göstermelerini isteyen Özer, "Hız arttıkça kazanın şiddeti artıyor. Biz her zaman şunu söylüyoruz emniyet kemeri takmak ücretsiz bir hayat sigortası. Vatandaşların bir kısmı bu kemeri biz takmak istemiyoruz ama polis zoruyla taktık Önemli olan polisin zoruyla değil ne kadar faydalı olduğu, ne kadar hayat kurtardığı, hayatta kalma aşamasında ne kadar önemli olduğunu ben örnekleri ile alandaki kazalarda görüyorum. Buna herkesin inanması lazım. Polisi gördüğümüzde ya da toplantı yaptıktan sonra değil gerçekten bunu içselleştirmemiz lazım. Meydana gelen kazalara baktığımızda uykusuzluk özellikle varış noktalarına yakın 600 kilometreyi geçen mesafeleri uzun olan seyahatlerde bazen gerekli özen gösterilmiyor. Tek şoförle 2 ehliyet konulabiliyor bazen polis atlatılabiliyor. Çok akıllı bir iş yaptığımızı düşünmeyelim. Çünkü gerçekten taşıdığımız  canı yerine vardırabilmeliyiz" ifadelerini kullandı. 

“UYKUSUZ YOLA ÇIKILMALALI”
Trafik kurallarına uymamanın acı sonuçlarının olduğunu vurgulayan Özer şöyle devam etti:  "Otobüs kazaları da çok ciddi tahribatlarla ortaya çıkıyor. Ölü sayısı, yaralı sayısı maalesef yolcunun yoğunluğuna göre değişiyor. Genel oran zaten bayram öncesi biz tedbirlerimizi gözden geçireceğiz. Otogarda da yine kontrollerimizi artıracağız. Bilgilendirmelerimizi yapacağız. Yolcularımızı kemer konusunda sizlerde uyarınız. Bizler de uyaracağız. Şoförlerin dinlendirilmesi konusunda özellikle çok sık mekik döşeyen şoförlerin dinlendirilmesi konusunda  titiz davranalım. Çünkü 24 saat sağlıklı uykusunu almamış bir kişi yapılan araştırmalarda alkol almış, sarhoş kadar kendinden geçebiliyor. Geçen seneye göre ölümlü kazalarda yüzde 40 azalma var. Bu sürekli 24 saat işleyen bir alan olduğu için yarın kaza olmayacağını garanti edemeyiz. Ama bizim göstereceğimiz özenle biraz daha bu ölümlerin, yaralanmaların önüne geçebiliriz."

"KAÇAK YOLCU KONUSUNDA SÜRÜCÜLERİ UYARALIM"
Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Ersan Topçuoğlu ise şunları söyledi: Toplu taşıma bir kamu görevlidir. Özelden ziyade bir kamu görevidir. Çok önemli bir görevi icra etmektesiniz. Yaklaşan bayram sebebiyle de hem zabıtamızın hem emniyetimizin yapacakları tüm uyarıları dikkate almanızı istiyorum. Otogara giriş çıkışlar, kaçak yolcu konusunda yapılacakları sizlere daha önce görüştük bir araya geldik. Bayram süresince de öncesinde ve sırasında lütfen bu konulara biraz daha dikkat ederim. Şoförlerinizi  araçlara kaçak yolcu almama konusunda uyaralım, kurallara riayet edelim."  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA