ŞEHİR HASTANESİ’NDE 8 İŞÇİ ÇIKARTILDI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ŞEHİR HASTANESİ’NDE 8 İŞÇİ ÇIKARTILDI!


 

Mersin Şehir Hastanesi’nde temizlik, güvenlik gibi hizmetlerini üstelenen Tepe Servis ve Yönetim A.Ş. temizlik biriminde çalışan 8 işçiyi işten çıkartı. Şirketin toplamda 80 işçiyi çıkartacağı öğrenildi.

SONER AYDIN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan 1200 yataklı Mersin Şehir Hastanesi, 3 Şubat 2017’de hizmete girdi. Hastane,15 Mayıs 2018’de Sağlık Bakanlığı tarafından Eğitim ve Araştırma Hastanesi akreditasyonu aldı ve bu tarihten itibaren Mersin Şehir Eğitim Araştırma Hastanesi olarak hizmet vermeye devam etti.

Hükümetin sağlık alanındaki en büyük projelerinden biri olarak sunduğu Mersin Şehir Hastanesi’nde açıldığı günden bu yana sorunlar bitmiyor. İlk olarak ulaşımda yaşanan sıkıntı ile gündeme gelen hastanede bu defa taşıma, yönetim, temizlik ve güvenlik işlerini alan taşeron şirket sorunu baş verdi.

Hastanede küçülmeye gitmeye karar veren Tepe Servis’in son 6 aydır onlarca işçiyi işten çıkarttığı öğrenildi. Tepe Servis son olarak iki gün önce 8 işçiyi çıkarttı.

GÜVENLİK, TEMİZLİK VE TAŞIMA BİRİMİNDEN İŞÇİLER ÇIKARTILDI

Hastanede yaşanan işçi çıkartmalarla ilgili gazetemize konuşan Sağlık ve Soysal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Mersin Şubesi Eğitim, Örgütlenme ve Sosyal İşler Sekreteri Filiz Çelebi, işçilerin eylemden bağımsız olarak, ‘küçülme’ adı altında işten çıkartıldığını söyledi. Şirketin toplamda 80 taşeron işçiyi çıkartacağının bilgisini veren Çelebi, “6 aydır devam eden işten çıkartmalar var. İşten çıkartmalara özel güvenlik birimi ile başladılar. Sonrasında taşıma elamanlarında sorunlar yaşanmaya başlandı. 45’e yakın taşıma elamanı çıkartıldı. Zaten az olan eleman sayısı daha da azaltıldı. Az elamanla çok iş yapmak istiyorlar. Kamu-özel ortaklığı ile kar amacı güdülerek kuruldu hastane. Amaç kar olduğu için istedikleri kadar elemanı çıkartacaklar. Sözleşmeler de gizli tutuluyor. İlk anlaşmadaki çalışan sayısını da bilmiyoruz. Temizlikte, çalışmada, güvenlikte küçülme olursa şiddetin de, sağlıksız ortamın da önünü açmış olursunuz. Çok büyük sıkıntılar yaşanıyor” diye konuştu.

PARASINI ALAMAYAN İŞÇİLER EYLEM YAPTI

Söz konusu işleri üstlenen Tepe Servis ve Yönetim A.Ş firmasına ait onlarca temizlik işçisi önceki gün sabah erken saatlerinde maaşlarını 3 aydır gecikmeli aldıkları gerekçesi ile iş bırakma eylemi yaptı. Hastane önünde bir araya gelen temizlik işçileri oturma eylemi yaptıktan sonra hastanedeki işlerin aksamasından kaynaklı hastane yönetimi ve şirket yönetimini ile görüşmek istedi. Kısa bir bekleyişin ardından hastane ve şirket yönetimini ile görüşen işçiler maaşlarının bir daha aksamayacağının sözünü aldıktan sonra eylemlerini bitirdi. İşçilerin aldıkları sözden sonra işlerinin başına geçti.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA