TARSUS EKONOMİSİNE 1 MİLYAR TL’LİK KATKI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARSUS EKONOMİSİNE 1 MİLYAR TL’LİK KATKI!


 

Tarsus Ticaret Borsası’nın yapımına başladığı lisanslı deponun faaliyete geçmesi ile ilçe ekonomisine yıllık 1 milyar TL’lik bir işlem hacmi katması bekleniyor.

HEDİYE EROĞLU

Tarsus Ticaret Borsası (TTB) Yönetimi, yaptığı ziyaretler ile üyelerinin dileklerini ve tavsiyelerini dinlemeye devam ediyor. Birlikte hareket etmenin ekonomiye ve ticarete kazandıracağı fikirleri paylaşan borsa yetkilileri, ziyaretlerle üyeleriyle diyalogun arttırılmasını hedefliyor.

BORSA’DAN TİTİZLER’E ZİYARET
Borsa Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Seçer, Meclis Başkan Yardımcısı Fatma Temel, Genel Sekreter Hasan Şanlı ve Yönetici Asistan Ezgi Fındık Güngör 'den oluşan bu kapsamda son olarak Titizler Tarım Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti yöneticileri Celal Titiz ve İlhan Titiz’i ziyaret etti.
İlçede 1996 yılından bu yana genişleyen ticaret yelpazesi ile sektöründe profesyonelleşen Titizler Tarım’ın, Tarsus'a olduğu kadar Çukurova bölgesine de  hizmet veren önemli bir firma olduğunu aktaran heyet, yeni yatırımları ile sektöründe rekabetçiliği tetikleyen ve destekleyen firmanın, hasat dönemi yaklaşan mısır ve soya için hazırlıklara başladığının bilgisini aldı.

TARSUS’TA TARLA TARIMINDAN, BAHÇEYE KAYILIYOR!
Celal Titiz, çalışmaları ile ilgili yaptığı bilgilendirmede bölgede tarla tarımından bahçe tarımına doğru bir kayma olduğuna değinerek, sektörlerinin bu değişimden etkilenmediğini ifade etti.
İlhan Titiz de, sektörlerinin girdileri olan tarımsal ürünlerin üretim sürecinin uzun olması nedeniyle ortalama bir yıl boyunca süren bir nakit döngüsünün olduğunu, bu süre zarfında üretimde yaşanacak dalgalanmalar, risk ve belirsizlikler, iklimden, bitkisel hastalıklardan etkilenmeler gibi faktörlerin sektörü yakından ilgilendirdiğini işaret etti.
Bölge ve ülkenin arz - talep dengesinin çok iyi takip edilmesi gerektiğini ifade eden İlhan Titiz, borsanın bu konuda hasat dönemleri öncesi yayınladığı ürün raporlarının içeriğine dikkat çekerek, raporlarda yer alan konuların, bilgilerin iyi analiz edilmiş veriler olduğunu da sözlerine ekledi.

ÜRETİCİLERE TÜRİB’E KAYIT ÇAĞRISI
Çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulanan Borsa Başkan Yardımcısı Ali Seçer de, borsa olarak yapımına başladıkları lisanslı depo hakkında açıklamalar yaptı.
Lisanslı deponun tamamlanması ile yıllık 1 milyar TL’lik bir işlem hacminin Tarsus ticaretine kazandırılacağını ifade eden Seçer., TOBB iştirakli Türkiye Ürün İhtisas Borsası A.Ş.'nin (TÜRİB) de ortağı olan borsanın bu kapsamda TÜRİB yetkili acentesi olduğunu kaydetti. Ali Seçer, TÜRİB Acentesi olarak kayıtlar için borsada yeterli teknolojik alt yapının hazır olduğunu, bu kapsamda hızlı bir şekilde tüm yatırımcıların, üreticilerin TÜRİB'e kayıt olmaları için davette bulundu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA