MÜLTECİ ÇOCUKLAR ‘YAŞAMLARINI’ FOTOĞRAFLADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MÜLTECİ ÇOCUKLAR ‘YAŞAMLARINI’ FOTOĞRAFLADI


 

Akdeniz İlçesi’ne bağlı Adanalıoğlu’daki yaşayan mülteci çocukların kötü yaşam koşullarını kendi gözlerinden fotoğrafladı. Sergi haline getirilen fotoğraf çalışması büyük beğeni aldı.

GİZEM EKİCİ 

Haklarına erişimden mahrum kalan Adanalıoğlu'daki çocukların kötü yaşam koşullarına dikkat çekmek, bu konuda bir farkındalık yaratmak ve çocukların kendi yaşam alanlarını kendi gözlerinden fotoğraflayarak ifade olanaklarını sanat aracılığı ile açığa çıkarmak amacıyla, Maya Derneği çocuklarla bir fotoğraf atölyesi düzenledi. Bu atölyede açığa çıkan çocukların oyun ve yaşam alanlarına ait fotoğraflar Kültürhane'de yapılan sergi ile sergilenmeye başladı. Dün açılan sergi Cumartesi saat 20:00'ye kadar ziyarete açık kalacak.

2017 yılında kurulan Maya Derneği, Mersin Akdeniz ilçesinde bulunan Adanalıoğlu beldesinde tarım alanı üstünde çadırlarda yaşayan mülteci aileler ve çocuklarına yönelik psikososyal destek faaliyetleri sürdürüyor. Adanalıoğlu'da bulunan temsilcilik binasında gerçekleştirilen sanatsal, kültürel ve sosyal faaliyetlerle çocukların iyilik hallerinin artırılması, fiziksel ve duygusal istismara karşı çocukların güçlendirilmesi ve zihinsel gelişimlerinin desteklenmesi hedefleniyor.
Tarım alanı üstünde kurulan çadırlarda hijyenden uzak şekilde yaşayan çocukların gelişimlerinin olumsuz ilerlemesi dışında, çocuklar birçok istismar tehdidi altında ve haklarına erişimden uzak şekilde yaşıyor. Maya Derneği çocukların her türlü riskten uzak tutulması ve her çocuğun temel haklarından biri olan oyun ve oyuncaklara erişim hakkı için de faaliyet yürütüyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA