İSTİSMARCI ÖĞRETMENİ ‘10 YIL ÖNCEKİ İSTİSMAR’ ELE VERDİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İSTİSMARCI ÖĞRETMENİ ‘10 YIL ÖNCEKİ İSTİSMAR’ ELE VERDİ!


 

Mersin’de 6 öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu iddiası ile tutuklanan öğretmenin, 10 yıl önce de bir öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıktı.

SONER AYDIN

Mersin’in Yenişehir İlçesinde bulunan bir ilköğretim okulunda 2’nci sınıf öğrencisi 6 çocuğu istismar ettiği gerekçesiyle tutuklanan H.T. hakim karşısına ilk kez çıktı. Mersin Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk celseye tutuklu sanık H.T., müşteki ve müdafi avukatları, mağdur çocukların yakınları hazır bulundu. 
Duruşma öncesi sanık avukatı, duruşmanın gizli olarak görülmesi talep etti. Sanık avukatının talebini değerlendiren mahkemeye heyeti talebi ret ederek, duruşmanın açık görülmesine karar verdi.

“KUCAĞIMA ALDIM AMA İSTİSMAR ETMEDİM!”
Duruşmada ilk olarak söz alan sanık H.T., hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Çocukları öz evlatları gibi sevdiğini, kötü bir niyetle ‘kucağına almadığını’ savunan H.T., kendisine iftira atıldığını iddia ederek beraatını istedi. 
Bunun üzerine mahkeme hakimi sanığa “Karakolda neden itiraf ettin?” diye sordu. Karakolda baskı altında kaldığını, hakaret işittiğini ve bu yüzden suçlamaları kabul ettiğini öne süren H.T., söz konusu karakol ifadesini de kabul etmedi. 

ÇOCUKLAR DURUŞMADA YAŞADIKLARINI ANLATTI
Sanık H.T.’nin ardından mağdur çocuklar psikolog eşliğinde Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBIS) ile yaşadıklarını anlattı. Öğretmenlerinin kendilerine rahatsız edici davranışlarda bulunduklarını belirten mağdur çocukların ifadeleri olayın vahametini ortaya çıkardı.

“ÇOCUKLARIMIZI OKULA EĞİTİM ALMAYA GÖNDERİYORUZ!”
Duruşmada hazır bulunan mağdur çocukların aileleri tek tek söz alarak olanları anlattı. Çocuklarının duruşmada anlattıklarının aynısını evde kendilerine anlattıklarını belirten aileler, zanlıdan şikayetçi oldu. Söz alan bir öğrenci annesi zanlıya dönerek, “Biz çocuklarımızı okula eğitim almaya gönderiyoruz, istismara uğrasınlar diye değil” diyerek tepki gösterdi.
 
10 YIL ÖNCE YAŞANAN İSTİSMAR OLAYI ÖĞRETMENİ ELE VERDİ
Duruşma sırasında ortaya ilginç bir detay çıktı. Söz alarak savunma yapan sanık avukatı olayın başlangıcının 10 yıl önce yaşanan yine bir cinsel istismar vakasından kaynaklandığını söyledi. 10 yıl önce istismara maruz kalan bir gencin CİMER’e başvurmasının üzerine, müfettişler sanık öğretmen H.T.’yi görev yaptığı okulda gözlem altına almaya başladı. Öğretmenin 4 ay boyunca gözlenmesinin ardından cinsel istismar olayı ortaya çıktı.

Duruşmayı 22 Ekim 2019’a erteleyen mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. 

NE OLMUŞTU!
Mersin’in Yenişehir İlçesinde bulunan bir ilköğretim okulunda 2’nci sınıf 6 kız çocuğunun öğretmenleri H.T. tarafından cinsel istismara maruz bırakıldığı ortaya çıktı. Birçok öğrenci velisi, olayı çocuklardan öğrenmeleri sonrası emniyete giderek şikayette bulundu. Şikayet üzerine okul müdür ve sınıf öğretmeni olan H. T’nin sabah saatlerinde gözaltına alındı. Gözaltına alınan öğretmen adliyedeki işlemlerinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA