KAZANLI SAHİLİNDEKİ ETKİNLİK İPTAL EDİLDİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KAZANLI SAHİLİNDEKİ ETKİNLİK İPTAL EDİLDİ!


 

Akdeniz Belediyesi’nin caretta-carettaların yumurtlama alanı olan Kazanlı sahilinde yapmak istediği ‘Mıcrolight ile uçma etkinliği’ gelen tepkiler üzerine iptal edildi. Etkinliğin Karaduvar’da yapılacağı bildirildi.

SONER AYDIN

AKP’li Akdeniz Belediyesi, caretta-caretta deniz kaplumbağalarının yumurtlama alanı olan Kazanlı sahilinde 1-7 Ağustos tarihleri arasında motorlu hafif hava aracı “mıcrolight” ile yapacağı etkinlik iptal edildi. Microlight etkinliği için bölgeyi uygun hale getirmek isteyen belediye ekipleri e iş makineleri ile çalışma başlattı. Sahildeki çalışmaları fark eden mahalleliler ise bölgede bulunan CHP’li vekiller Alpay Antmen ve Cengiz Gökçel’i bilgilendirdi. Bunun üzerine çalışmaların yapıldığı bölgeye giden CHP’li vekiller Akdeniz Belediyesi yetkilileri görüşme gerçekleştirerek bilgi aldı. Olayın kamuoyuna yansımasının üzerine Akdeniz Belediyesi etkinliği başka bir bölgede yapmak üzere ertelediğini açıkladı.

MİCROLİGHT HAVA ARACI NEDİR? 
Microlight, ultralight veya “motorlu yelken kanat” olarak da bilinen sportif ve hobi amaçlı motorlu hafif hava aracıdır. Adrenalin tutkunlarının gözdesi bir araçtır. Motoru dursa bile süzülerek iniş yapabilir. Çok Hafif Hava Aracı (ÇHHA) sınıfına giren microlight, tek veya iki kişilik olabilir. Açık veya kapalı kokpiti bulunan mikrolightlar, Zodyak bot takılarak denizden de iniş ve kalkış yapabiliyor


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA