SERBEST BÖLGE’DE PATRONLAR MESAİDEN ÇALIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SERBEST BÖLGE’DE PATRONLAR MESAİDEN ÇALIYOR


 

Mersin Serbest Bölge’de işçileri kendilerinin belirlediği günlerde izine çıkaran patronların, izin günlerinin parasını işçilerin mesailerinden kestiği ortaya çıktı.

SONER AYDIN
Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası (DEV TEKSTİL) Çukurova Temsilciliği, Mersin Serbest Bölgede tekstil sektöründe yaşanan mesai krizine dair açıklama yaptı. Temsilcilikten yapılan yazılı açıklamada, “İzinli geçen bir günü 9 saat olarak hesaplayan patronlar, işçilerin geçmişte ya da sonraki günlerde yaptıkları mesai saatlerini toplayarak bu 9 saatlik mesaiyi çalışılmayan günden, normal iş günü süresiymiş gibi kesiyorlar. Bu durum serbest bölgedeki bir iki istisna hariç tüm firmalar için geçerlidir. İşçileri keyfine göre izne gönderen tekstil patronları böylece işçilerin zamlı mesai ücretlerinden çalmaktadır. Mersin Serbest Bölge’de ki tekstil firmalarına işveren Zara, H&M gibi uluslararası tekstil tekelleri de bu hukuksuzluğa ortak olmaktadır. Zara, H&M etiketini taşıyan Mersin Serbest Bölge çıkışlı ürünlerde işçilerin çalınmış mesaileri vardır. Sendikamız bu hukuksuzluğa derhal son verilmesini istemektedir” ifadelerine yer verildi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA