MERSİNLİ DALGIÇLAR KIZILDENİZ’İ FETHETTİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİNLİ DALGIÇLAR KIZILDENİZ’İ FETHETTİ!


 

Mersin Dalış Merkezi Spor Kulübü, Mısır’a giderek Kızıldeniz’de bu sene dalış gerçekleştiren ilk Türk kafile oldu!

İBRAHİM YÜNCÜLER

Mersin Dalış Merkezi Spor Kulübü sporcuları, ekonomik kriz, seçimler derken aylarca üstüne hayaller kurulan Mısır’ın Sina yarımadasında bulunan Kızıldeniz’in dünyaca ünlü Şarm El-Şeyh’ine yapacakları dalış turunu zorda olsa gerçekleştirerek bir ilke imza atmayı başardı. 

UÇUŞA BİR GÜN KALA VİZE ALDILAR!
Türkiye Cumhuriyeti ile Mısır arasında yaşanan siyasi krizden sporcular aylarca süren temaslar sonunda uçağın kalkmasından bir gün önce mesai bitimine 30 dakika kala Mısır vizesi alarak yola çıktı. 
Mersin Dalış Merkezi Kurucusu Mehmet Ersan başkanlığındaki kafilenin geleneksel yurtdışı dalış turu; 6-14 Temmuz tarihleri arasında, farklı meslek gruplarından oluşan sporcuların katılımı ile gerçekleştirildi. 
Direk sefer olmadığı için aktarmalı olarak Mısır’a ulaşan sporcular, 7 saate ulaşan uçuş ve 3 saati bulan kara yolculuğunun ardından Mısır’a ulaşabildi. 

FİLM GİBİ BİR MACERA!
Çöl ikliminin hüküm sürdüğü Mısır’da 6 gece 7 gün süren macera dolu bir organizasyona dahil olan sporcuların ilk durağı Şarm El-Şeyh sahilleri oldu. Dalış ve gezinti teknelerinin kalktığı limana ulaştıklarında rutin polis aramasından sonra denize açılabilen sporcular açıldıkları Kızıldeniz’de su altı ve su üstünde adeta bir renk cümbüşü ile buluştu.
Farklı bir kültürde daha önce görmedikleri güzellikteki sulara 11 dalış gerçekleştiren sporcular, adeta bir akvaryuma dalış yapma macerası yaşadı.  
Akıntılara karşı mücadelelerden tutunda, sadece filmlerde görülebilecek deniz canlılarına birkaç santim mesafede yüzerek, dalış sporunun adeta zirvesine çıkan sporcular, tarifi imkânsız duygular hissetti. 
Sosyal medya aracılığı ile sevdikleri ve takipçileriyle paylaştıkları fotoğraflarla gündem olan sporcular, büyük ilgi gördü.

DEVE İLE ÇÖL TURU ARDINDAN TÜPSÜZ DALIŞ
Mersin Dalış Merkezi sporcularının dalış için ikinci durağı ise Dahap çölleri oldu. Renkli kanyonda yapılan yürüyüş sonrasında develerin sırtında dünyaca ünlü Blue Hole’de tüpsüz dalış yapmaya giden sporcular unutulmaz anlar yaşadı. 
Doyumsuz mercan resifleri arasında tüpsüz dalış yapmanın keyfini çıkaran Mersinli sporculardan bir çoğu ilk kez yurtdışında dalış yapma tecrübesi de kazandı.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA