CEZAEVİ YAPILACAKTI, OSB’YE DÖNÜŞEREK EKMEK KAPISI OLDU! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CEZAEVİ YAPILACAKTI, OSB’YE DÖNÜŞEREK EKMEK KAPISI OLDU!


 

Komşuları sanayide çağ atlayarak Mersin’i geride bırakırken onlara yetişmek için daha fazla mesai harcayan Mersin’de sanayiciler büyük bir işe imza attı! Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi 4’üncü OSB için cezaevi yapılmak istenen alanı, OSB alanına çevirmeyi başardı!

HEDİYE EROĞLU

Geçtiğimiz günlerde yapılan genel kurul sonrası 6’ıncı defa MTOSB başkanlığına seçilen Sabri Tekli, kente yeni sanayi bölgeleri kazandırılmasına ilişkin yürütülen çalışmalar hakkında önemli bilgiler verdi. 
MTOSB’de hali hazırda 19 bin kişiye istihdam sağlandığını anımsatan Tekli, kriz söylentilerine rağmen bölgede fabrikaların işçi çıkarmayıp, istihdamlarını arttırmasının sevincini yaşadıklarını söyledi. 
MTOSB yönetimi olarak kendilerinin de 3’üncü bölgeyi faaliyete geçirmek için uğraştıklarını dile getiren Tekli, bu bölgenin devreye girmesi ile 6 bin kişiye daha ek istihdam sağlanacağını söyledi. 

CEZAEVİ YAPILACAKTI, EKMEK KAPISI OLDU!
Öte yandan 4 ve 5.bölgelerin kurulmasına yönelik çalışmaların da aralıksız sürdüğünü açıklayan MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, yıl sonuna yetiştirmeyi hedeflediklerini, 80 hektar üzerine kurulacak bölgede kamulaştırma çalışmalarının yüzde 67’sini tamamladıklarını aktardı.
4. bölgenin özelliğinin; cezaevi yapılmak istenirken sanayiye kazandırılmış olması olduğunu da vurgulayan Tekli, “MTOSB’nin 4’üncü genişleme alanını yapmak istediğimiz bölgeye cezaevi yapılmak isteniyordu. Planda da işaretlenmişti. Ancak biz devreye girerek Tarsus’a yeni ve büyük bir cezaevi yapıldığını dile getirerek, alanın sanayiye kazandırılmasını istedik. Araziyi Adalet Bakanlığı’ndan Milli Emlak’a geçirip OSB’ye kazandırdık. Cezaevini iptal ettirdik ve hazine arazilerinin bir kısmını OSB’ye kattık” dedi.
Ayrıca 5. bölgenin de yüzde 37’lik kısmını satın alma çalışmalarının da sürdüğünü açıklayan Tekli, “OSB sınırlarını ne kadar arttırırsak o kadar çok fabrikaya sahip olacağımızı biliyoruz” dedi.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA